Al şaselea eşec consecutiv pentru echipa din Copou

luni, 16 aprilie 2018, 01:43
4 MIN
 Al şaselea eşec consecutiv pentru echipa din Copou

CSU Craiova – CSM Poli Iaşi 4-1 (2-0), în etapa a V-a a play-off-ului Ligii I de fotbal, Iaşul a pierdut toate cele patru meciuri pe care le-a disputat până acum în faza a doua a campionatului

Craiova: Calancea – Popa (’46 – Screciu), Gardoş, T. Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Bărbuţ (’89 – Briceag), Glavina (’58 – Burlacu), Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

Iaşi: Koşelev – Sin, Mihalache, Frăsinescu, Panţîru – Qaka, Cioinac – Gavrilă (’65- Danale), Platini (’76 – Jo), Zaharia – Kizito (’46 – Cristea). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Bancu (’62), Burlacu (’77), Bărbuţ (’88) – Frăsinescu (’17), Mihalache (’20), Qaka (’24), Koşelev (’28).

Arbitri: Radu Petrescu; Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoriu.

1-0, min. 18: şut al lui Mitriţă de la 23 de metri, poziţie centrală, deviat de Frăsinescu;

2-0, min. 45^1: Dimitrov îi pasează de pe dreapta lui Mitriţă, care înscrie cu un şut de la 10 metri, lateral dreapta;

3-0, min. 55: Mitriţă, dintr-un penalty acordat după un fault comis de Koşelev asupra lui Bărbuţ;

3-1, min. 72: Cristea îl lansează pe Platini, Calancea iese, scapă mingea în faţă, iar Danale înscrie lejer;

4-1, min. 90^1: Briceag centrează de pe stânga la bara a doua, Dimitrov reia cu o lovitură de cap, de la 6 metri.

Praful s-a ales de gândurile războinice ale ieşenilor dinaintea deplasării spre Craiova! Sâmbătă, CSM a fost învinsă la scor de o echipă craioveană care nu mai câştigase de trei meciuri, seria neagră fiind condimentată şi de o pronunţată stare de tensiune la nivelul vestiarului.

Faptul că Stoican a mizat pe mulţi jucători cu statut de rezerve s-a simţit din plin, CSU dominând lejer partida. Oltenii au controlat meciul încă din start, Mitriţă marcând o dublă în primul act, în care a mai apărut şi o ocazie mare semnată de Glavina (’41), al cărui şut a fost respins de Koşelev. Atacantul gazdelor a mai irosit o oportunitate importantă, în minutul 52, când a şutat pe lângă poartă de la 11 metri. Ratarea a prefaţat golul trei al gazdelor, Mitriţă semnând un hat-trick curat.

Iaşul a început să fie mai percutantă abia la 3-0. Lobul lui Cristea (’63) a fost anihilat de pe linia porţii de Ferreira, iar Danale a redus din diferenţă în minutul 72. Moldovenii au continuat să forţeze, Cristea a trimis pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri (’87), şutul lui Sin, din unghi (’90) a fost parat, însă golul a căzut la cealaltă poartă, Dimitrov închizând tabela. Trăgând linie, victorie clară a Craiovei, care nu a jucat grozav, dar a profitat de o nouă prestaţie modestă a Iaşului, echipă ajunsă la al şaselea eşec consecutiv: unul în sezonul regulat, unul în Cupă şi alte patru în play-off!

Premieră pentru Danale

^ CSM a evoluat în tricouri verzi. ^ Oaspeţii au încasat patru avertismente în 12 minute! ^ Intrat la pauză, Andrei Cristea a preluat banderola de căpitan de echipă purtată în start de Frăsinescu. Stoperul moldovenilor a evoluat în trecut la CSU Craiova. La FC Universitatea Craiova au jucat cei doi antrenori ai oaspeţilor, Flavius Stoican şi “secundul” Eugen Trică. ^ Danale a marcat primul gol al său în Liga I. ^ Penaltiul gazdelor trebuia executat de Zlatinski. La rugăminţile lui Mitriţă, bulgarul l-a lăsat pe autorul primelor două goluri să bată, fostul jucător al Viitorului reuşind primul hat-trick din carieră. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Rusu, Pedro, Ştefănescu şi Mihăescu.

Declaraţiile tehnicienilor

Devis Mangia: “A fost un meci foarte bun, de care aveam nevoie după ce în ultimele trei partide am avut evoluţii mai puţin reuşite. Am văzut jucători cu atitudine, care au jucat pentru echipă. Am jucat bine în toate momentele jocului, rapid, aşa cum ne dorim. Din păcate, gazonul rămâne dificil, avem jucători care acuză probleme. Mitriţă a jucat pentru echipă, nu vreau să evidenţiez pe nimeni, toţi au jucat foarte bine”.

Flavius Stoican: “Diferenţa a fost făcută de Mitriţă, un jucătorul senzaţional, care îmi place foarte mult. Am primit uşor primul gol iar al doilea ne-a turnat plumb în picioare. Am avut şi noi oportunităţi de a înscrie. La 3-1, dacă marcam prin Cristea putea fi 3-2. N-a fost aşa, ci 4-1. Craiova a câştigat meritat, e o echipă bună, mai ales pe teren propriu. Rezultatul este însă prea drastic după aspectul jocului”.

 

Aseara, in play-off: FC Viitorul – CFR Cluj 1-2 (0-2). Hagi ('85) / Omrani ('11), Deac ('25).Astăzi, de la ora 20:45 se joacă meciul Astra Giurgiu – FCSB. Clasament: 1. CFR Cluj – 39 p (6-4); 2. FCSB – 38 p (6-2); 3. Craiova – 34 p ( 5-3); 4. Viitorul – 29 p (6-4); 5. Astra – 23 p (1-4); 6. Iaşi – 20 p (2-9). Etapa viitoare (21-23 aprilie): FC Viitorul – FCSB (sâmbătă), CSM Poli Iaşi – CFR Cluj (duminică), Astra Giurgiu – CSU Craiova (luni).

Comentarii