Aleksei Navalnii risca sa fie incarcerat 3 ani 5 luni daca se intoarce in Rusia

joi, 14 ianuarie 2021, 13:23
1 MIN
 Aleksei Navalnii risca sa fie incarcerat 3 ani 5 luni daca se intoarce in Rusia

Opozantul rus Aleksei Navalnii, o voce critica la adresa Kremlinului, figureaza pe o lista nationala a persoanelor date in urmarire pentru o presupusa incalcare a conditiilor unei pedepse de inchisoare cu suspendare si risca sa fie incarcerat trei ani si cinci luni dupa revenirea sa in Rusia in acest weekend, a declarat joi unul dintre avocatii sai.

Navalnii a anuntat miercuri ca intentioneaza sa se intoarca duminica in Rusia pentru prima oara dupa ce a fost otravit in august cu agent neurotoxic din familia Noviciok, in pofida riscului de a fi inchis la revenirea din Germania.

Kremlinul neaga orice implicare in otravirea sa, afirmand ca nu a vazut niciun fel de dovezi ca acesta ar fi fost otravit si a declarat ca poate sa se intoarca in Rusia oricand doreste.

Navalnii a ignorat miercuri lista crescanda a amenintarilor judiciare la adresa lui, calificand dosarele penale impotriva sa – dintre care cel putin doua sunt pe rol – drept fabricate pentru a-i zadarnici ambitiile politice.

Vadim Kobzev, unul dintre avocatii lui Navalnii, a declarat joi pentru Reuters ca opozantul rus a fost inscris pe lista persoanelor date in urmarire nationala pentru ca serviciul penitenciar rus il acuza ca nu s-a prezentat la biroul sau din Moscova la sfarsitul anului trecut in legatura cu o condamnare la detentie – cu suspendare – pentru delapidare.

De asemenea, Rossiiskaia Gazeta, organ de presa oficial al guvernului rus, scrie joi ca Navalnii este dat in cautare nationala si ca poate fi arestat imediat ce va calca pe pamant rusesc.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii