Alimentele pe care câinele tău nu trebuie să le consume niciodată

joi, 19 septembrie 2019, 12:47
2 MIN
 Alimentele pe care câinele tău nu trebuie să le consume niciodată

Iată câteva dintre alimentele care pot afecta sănătatea animalului tău de companie.

Ciocolata

Oricât de mult ți-ar plăcea ție ciocolata ca desert și indiferent cât de rugători ar fi ochii câinelui tău, care cer să-i dai și lui din tableta pe care o ai în mână, află că această gustare este printre cele mai dăunătoare pentru sănătatea animalului tău de companie. Ciocolata conține un alcaloid numit teobromină, care nu are efecte negative asupra sănătății oamenilor, însă este partea toxică a acestui desert când vine vorba despre câini. Teobromina se găsește în toate tipurile de ciocolată, însă mai ales în cea neagră și cea pentru gătit.

Lapte și alte produse lactate

Chiar dacă pentru tine este recomandat să consumi lapte și alte produse lactate la micul dejun, nu același lucru este benefic și pentru câinele tău. Deoarece el nu posedă cantități semnificative de lactază – enzima care descompune lactoza în lapte – consumul acestor alimente poate provoca diaree și alte probleme digestive și poate declanșa alergii alimentare.

Tot în categoria de alimente interzise pentru câini intră și citricele, strugurii și stafidele, nucile, ceapa, usturoiul și arpagicul. Totodată, nu îi da animalului tău de companie alcool, cafea sau ceai. 

Aflați amănunte de pe observator.tv.

Comentarii