Amatorismul se plăteşte. domnilor!

marți, 22 octombrie 2019, 01:43
4 MIN
 Amatorismul se plăteşte. domnilor!

 

 Politehnica Iaşi – FC Botoşani 0-3 (0-1), în etapa a XIII-a a Ligii I de fotbal. Partida s-a disputat la Botoşani deoarece terenul din Copou e în reparaţii. Poli a ieşit din prima grupă valorică la finalul turului

 

Poli: Târnovanu – Cabral, Mihalache, Diallo, Radu (’75 – Şerban) – Platini, Passaglia, Loshaj, Horşia (’54 – Popadiuc) – A. Cristea (’66 – Bîrnoi), Bălan. Antrenor: Mihai Teja.

Botoșani: Pap – Haruţ – (’72 – Mendoza), Miron, Chindriş, Ţigănaşu – Rodriguez – Ofosu, Papa, Cascini,  Keyta (’72 – Ashkovski) – M. Roman  (’80 – Florescu). Antrenor: Marius Croitoru.

Cartonaşe galbene: A. Cristea(‘25), Passaglia (’70) – Chindriş (’33).

Arbitri: Andrei Chivulete; Marius Nicoară, Andrei Constantinescu.

 

0-1, min. 44: Rodriguez, dintr-un penalty acordat după un duel în careu între Cabral şi Keyta;

0-2, min. 53: Keyta îl depăşeşte pe Cabral, îi pasează lui Roman, care înscrie din careul mic, de lângă Radu;

0-3, min. 68: Ofosu, din careu, după o preluare de efect.

 

Discutabila decizie de mutare de acasă a Politehnicii pe parcursul campionatului, pentru a se repara terenul din Copou, care putea fi refăcut în pauza competiţională, este plătită scump! După ce a remizat cu Hermannstadt şi Sepsi în casa adoptivă, de la Botoşani, Poli a fost ridiculizată aseară la al treilea meci din autoexilul din nordul Moldovei, care a consemnat o situaţie poate unică în fotbalul mondial: o echipă, FC, a jucat acasă un meci programat în deplasare!

Botoşănenii nu au irosit cadoul nesperat primit de la rivala regională. Trupa lui Croitoru a dominat cu autoritate echipa lui Teja, pe care a ridiculizat-o deseori. Dezastrul s-a conturat încă din primă repriză, în care Poli nu a tras niciun şut 35 de minute şi nu a reuşit să cadreze deloc! În schimb, Botoşani a apăsat des pe accelerator, Târnovanu reuşind să evite deschiderea scorului în minutele 13 (Roman a scăpat singur), 16 (a parat şutul lui Cascini) şi 41, după “capul” lui Papa. Portarul ieşean nu a mai putut face nimic în minutul 44, când Rodriguez a transformat un penalty. Deşi a declarat înainte de meci că a antrenat şi norocul, Teja nu a reuşit nici să-şi trezească echipa la pauză. Mai mult, Politehnica a căzut total în repriza a doua. Repriză în care FC a mai marcat de două ori, prin Roman (’53) şi Ofosu (’68), şi a mai ratat patru ocazii importante, două (Roman – min. 47 şi Ashkovski – min. 76) din poziţii “unu la unu” cu portarul. În tot acest timp, Pap a şomat…

Politehnica a bifat astfel al şaptelea meci consecutiv fără victorie şi a ratat posibilitatea de a încheia turul pe loc de play-off, unde putea rămâne în cazul unui rezultat de egalitate

 

Meciul Poli – CFR se joacă tot la Botoşani

 

^ Rezerve neutilizate la Poli au fost Cobrea, Carlone, F. Cristea şi Haţiegan. ^ Şerban, jucător împrumutat de la FCSB, a debutat la echipa ieşeană. El a intrat în locul lui Radu, care s-a simţit rău. ^ Fostul fotbalist ieşean Alexandru Ţigănaşu, care şi-a dorit în vară să revină în Copou, a fost titular la FC. ^ Galeria ieşeană a fost evacuată pe parcursul primei reprize de jandarmi, după incidente apărute în tribune. ^ În numărul de ieri al “Ziarului de Iaşi” v-am informat despre faptul că disputa dintre Politehnica Iaşi şi CFR Cluj, de lunea viitoare, s-ar putea să nu se dispute în Copou, aşa cum anunţase vineri preşedintele executiv al grupării ieşene, Adrian Ambrosie. Asta pentru că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) urma să discute ieri subiectul, iar unele surse afirmau că vor fi probleme. Ieri, LPF a anunţat că nu a aprobat cererea Politehnicii Iaşi de a reveni acasă la meciul cu echipa clujeană. Drept urmare, duelul de pe 28 octombrie, din prima etapă a returului Ligii I de fotbal, se va disputa tot la Botoşani. Printre motivele invocate pentru refuz se numără faptul că ardelenii îşi organizaseră deja deplasarea în nordul Moldovei, urmând a sta la Suceava. Reamintim, Poli ceruse iniţial, când au început lucrările de reparaţie a suprafeţei de joc a stadionului “Emil Alexandrescu”, avizul LPF pentru a juca la Botoşani patru meciuri: cu Hermannstadt, Sepsi, FC Botoşani şi CFR. Cum constructorul care a lucrat în Copou a dat garanţii că echipa poate reveni acasă mai devreme, Ambrosie a solicitat vineri acceptul de a organiza la Iaşi disputa contra echipei campioane, fiind sigur că acesta va fi obţinut.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Mihai Teja: “Sunt foarte multe explicaţii pentru acest meci, le voi analiza cu băieţii. Botoşănenii  au fost mai buni, au câştigat categoric. În rest, nimic deosebit. Un meci slab, am greşit, am fost taxaţi. Toţi suntem de vină, nu vreau să spun de un singur jucător. Nu am pierdut că am jucat la Botoşani, dar e greu. Ne-am asumat însă, mergem mai departe, nu trebuie să găsim alibiuri. Vom încerca să ieşim din pasa proastă”.

Marius Croitoru: “Băieţii s-au ridicat la nivelul partidei, a mizei. A fost derbiul Moldovei, al nostru. În fotbalul nostru, diferenţa face atitudinea, s-a văzut şi azi. S-a simţit revenirea lui Miron, Keyta trebuie să arate continuitate. E inadmisibil ce s-a întâmplat în tribune! E o ruşine mare pe obrazul cetăţenilor Iaşului. I-am primit în casa noastră, i-am pus la masă şi uite cum s-au comportat. Au fost copii, femei în tribune… Mai avem mult până să ne educăm”.

 

 

 

Comentarii