Anglia solicită un test negativ pentru intrarea în ţară, fără a elimina obligativitatea izolării

miercuri, 13 ianuarie 2021, 13:00
2 MIN
 Anglia solicită un test negativ pentru intrarea în ţară, fără a elimina obligativitatea izolării

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile britanice au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în contextul pandemiei de COVID-19. Este vorba despre obligativitatea prezentării unui test negativ de coronavrus la intrarea în Anglia, ceea ce, însă, nu exclude obligativitatea izolării pentru 10 zile. Noile măsuri vor intra în vigoare la data de 15 ianuarie 2021, ora 4:00 a.m. (oră locală).

”Astfel, conform informaţiilor comunicate public de autorităţile britanice, persoanele care călătoresc în Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei cu condiţia prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Angliei. Sunt acceptate testele moleculare de tip PCR, precum şi, în anumite condiţii limitate, testele rapide de tip lateral flow sau LAMP. Detalii suplimentare cu privire la condiţiile în care vor fi acceptate testele rapide vor fi anunţate ulterior de către autorităţile britanice”, a transmis MAE.

”Conform autorităţilor britanice, prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia. Măsura autoizolării poate fi suspendată cu condiţia efectuării unui al doilea test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, începând cu a 5-a zi de la sosire, şi a prezentării unui rezultat negativ”, a mai precizat MAE.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligaţia de a verifica dacă pasagerii deţin un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Angliei. Persoanele care vor sosi în Anglia fără a deţine un astfel de test pot fi amendate cu 500 de lire sterline.

Sunt exceptaţi de la această măsură: transportatorii internaţionali, echipajele maritime, feroviare şi aeriene, precum şi minorii  sub 11 ani.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii