Aniversare în aplauzele publicului. Actorul Petru Ciubotaru îşi sărbătoreşte pe scenă împlinirea a 80 de ani de viaţă

marți, 11 iunie 2019, 01:55
2 MIN
 Aniversare în aplauzele publicului. Actorul Petru Ciubotaru îşi sărbătoreşte pe scenă împlinirea a 80 de ani de viaţă

Actorul are şi 55 de ani de activitate neîntreruptă în teatru

Actorul Petru Ciubotaru va sărbători astăzi împlinirea vârstei de 80 de ani alături de publicul său, iubitorii de teatru având ocazia să-l urmărească, de la ora 19.00, pe scena sălii La Teatru³ de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Cunoscutul şi iubitul actor împlineşte şi 55 de ani de activitate neîntreruptă în teatru, astăzi, Petru Ciubotaru urmând să joace în piesa „Trădări. Hamlet”, un studiu Shakespeare, în regia lui Ovidiu Lazăr.
Alături de Petru Ciubotaru, pe scenă vor urca şi actorii Georgeta Burdujan, Daniel Busuioc şi Andrei Sava. Asistenţa de regie a fost asigurată de către Alice Moisă, partea de light design de către Ioan Ursulescu, video mapping-ul a fost realizat de Constantin Dimitriu şi Mădălin Nicolae Ionel, iar sound design-ul de către Adrian Păduraru.
Biletele au fost puse la vânzare la preţul de 32 de lei.
 
În anul 2014, atunci când actorul Petru Ciubotaru a celebrat 50 ani de activitate dramatică, artistul a pregătit pentru publicul său un recital memorabil, „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte. În decursul carierei sale a jucat în peste 250 de roluri, pornind de la Chiriţa şi până la rolul Guvernatorul din „Suflete moarte” de Bulgakov, sau Siward din „Macbeth” de William Shakespeare. Actorul Petru Ciubotaru s-a născut în anul 1939 la Ciurea, judeţul Iaşi. A absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, promoţia 1963, clasa prof. Alexandru Finti – George Rafael. Apoi, pentru un an, a fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1964 până în prezent este actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Între anii 1993 şi 1997, a ocupat funcţia de director la instituţia teatrală ieşeană.

Comentarii