ApaVital se extinde spre sud-estul judeţului

miercuri, 19 octombrie 2022, 19:10
2 MIN
 ApaVital se extinde spre sud-estul judeţului

Societatea furnizoare de apă a lansat în licitaţie încă un contract din proiectul de jumătate de miliard de euro finanţat de Comisia Europeană. Este vorba de lucrări de extindere a sistemului de apă şi de canalizare pe axa3, Iaşi-Comarna-Costuleni-Dobrovăţ-Ciorteşti-Cozmeşti.

Pachetul a fost împărţit în două loturi. Primul se referă la construirea conductei de aducţiune a apei potabile Comarna-Schitu Duca-Ciorteşti (20 km), a conductelor până la rezervoarele Comarna, Dobrovăţ, Coropceni (Schitu Duca) şi Costuleni, precum şi staţia de pompare, gospodăria de apă Comarna cu rezervoare şi staţii de clorinare, înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă (9,8 km) şi a celei de canalizare (8,9 km) în localitatea Dobrovăţ, cu 4 staţii de pompare a apei uzate, înfiinţarea reţelei de apă şi a celei de canalizare în localitatea Comarna (6, respectiv 7,4 km lungime), înfiinţarea reţelelor în satele Costuleni, Covasna, Hiliţa (15,5 km, apă, 14,2 km, canalizare), construirea de colectoare/ conductelor de refulare spre Prisăcani, Comarna, Costuleni, înfiinţarea reţelelor în localităţile Poiana, Satu Nou (comuna Schitu Duca) (10 km, apă, 9,5 km, canalizare), precum şi înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă (6,4 km) şi a reţelei de canalizare (4,7 km) la Coropceni (Ciorteşti). Preţul de pornire a licitaţiei este pe mărimea contractului: 160 de milioane de lei. Durata şantierului va fi de 25 de luni, urmate de alte cel puţin 36, perioada de garanţie.

Al doilea lot cuprinde conducta de aducţiune a apei potabile Gorban-Podolenii de Sus (9,5 km), şi staţia de pompare, conducta de aducţiune Podolenii de Sus-Cozmeşti (6,7 km), gospodăria de apă Podolenii de Sus, cu rezervor şi staţie de clorinare, precum şi înfiinţarea reţelelor de alimentare cu apă (8 km) şi de canalizare (8,5 km) în satele Cozmeşti şi Podolenii de Sus, cu trei staţii de pompare a apei uzate. Valoarea estimată a acestui pachet este 36,7 milioane lei. Termenul de primire a ofertelor pentru cele două loturi este 20 decembrie.

ApaVital a semnat până în prezent 19 contracte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi. Alte 8 contracte sunt în licitaţie, iar pentru ultimele 12 contracte ce urmează să fie atribuite se pregătesc procedurile de licitaţie.

CITIŢI ŞI: HARTA – Cel mai mare proiect din Iaşi, de jumătate de miliard de euro, a primit undă verde

Comentarii