Aproape oficial: prietenul lui Arafat a câștigat dotarea elicopterelor IGSU de 273 de milioane euro

miercuri, 13 octombrie 2021, 12:45
1 MIN
 Aproape oficial: prietenul lui Arafat a câștigat dotarea elicopterelor IGSU de 273 de milioane euro

Contractul de 273 milioane de euro scos la bătaie de IGSU pentru achiziția a 12 elicoptere a fost câștigat de compania poloneză PLZ Mielec, controlată de americanii de la Lockeed Martin.

Newsweek România a dezvăluit în exclusivitate, încă din martie 2021, că PLZ Mielec va subcontracta echiparea elicopterelor cu aparatură medical către firma Deltamed, controlată de afaceristul Dan Gorgan, prietenul secretarului de stat Raed Arafat.

Întregul proces de achiziție a elicopterelor, controlat de secretarul de stat Raed Arafat, a ajuns la final și, nici o surpriză, polonezii au câștigat. Mai au un mic hop de trecut: atribuirea contractului a fost blocată de Leonardo, producătorul italian de elicoptere, care a contestat rezultatul licitației la CNSC.

IGSU a apelat la „negociere competitivă”
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU) a organizat două licitații pentru achiziționarea a 12 elicoptere multifuncționale de tip mediu și greu necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență pe uscat și mare. Prețul unui elicopter mediu/greu pentru intervenții pe uscat a fost estimat de oficialii IGSU la 21.464.401 euro, iar elicopterul pentru intervenții în zona maritimă, la 25.286.955 euro.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii