Arab la închisoare pentru trafic de stupefiante

joi, 12 aprilie 2018, 01:49
2 MIN
 Arab la închisoare pentru trafic de stupefiante

Curtea de Apel Iaşi a pus punct unui dosar de trafic de droguri în care inculpat a fost şi un cetăţean de origine arabă. Jallouli Abderrahman, zis Joey Zasa, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Alături de el a mai fost condamnată şi Georgeta Bercea, care a primit o pedeapsa de 2 ani, 8 luni şi 20 de zile de închisoare. Potrivit procurorilor, începând cu vara anului 2014, Turki Skander, cunoscut de-al lui Abderrhman, a înfiinţat o cultură de canabis cu şase plante, recoltând plantele în toamnă şi comercializându-le.

Anchetatorii au mai spus că în perioada în care tânărul se afla în Tunisia, de cultură se ocupa Georgeta Bercea.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, ulterior, inculpatul Turki Skander a comandat din Olanda droguri de risc şi de mare risc, utilizând site-uri care asigurau transmiterea criptată a datelor. Drogurile erau procurate cu monedă virtuală – bitcoin şi erau introduse în România disimulate în colete expediate prin intermediul firmelor de coletărie“, au precizat procurorii DIICOT.

Aceştia au mai arătat că Skander comanda droguri din diferite localităţi din Olanda şi le primea prin colet în Iaşi. Skander a devenit astfel unul dintre cei mai importanţi dealeri din Iaşi, intenţionând să ajungă principalul furnizator din rândul comunităţii arabe din Iaşi.

„În toamna anului 2015 inculpatul Turki Skander, împreună cu alte persoane aflate pe teritoriul Olandei, a constituit o grupare infracţională organizată transfrontalieră în scopul introducerii în România a unor cantităţi importante de droguri de risc şi droguri de mare risc, droguri care urmau să fie valorificate pe piaţa ilicită“, au precizat procurorii.

Începând cu 2015, la grupare a aderat şi iubita tunisianului, Georgeta Bercea, ea primind rolul de a primi şi expedia coletele cu droguri dar şi de a face transferurile de bani către persoanele care comercializau Bitcoin. În aceeaşi perioadă a aderat la grupare şi Jallouli Abderrahman, care a început să vândă drogurile pe piaţa neagră din Iaşi.

Pe 6 decembrie 2015, autorităţile au intervenit descoperind un colet primit de Georgeta Bercea în care se aflau aproape jumătate de kilogram de canabis şi 1.500 de comprimate ecstasy.

Comentarii