ATENȚIE! Duminică nu puteți circula cu mașina prin Centru

sâmbătă, 21 septembrie 2019, 02:00
1 MIN
 ATENȚIE! Duminică nu puteți circula cu mașina prin Centru

Centrul Iaşului va fi liber, duminică, de maşini.

Este un prim experiment al Primăriei, alături de societatea civilă, prin care ieşenii să se obişnuiască cu ideea că perimetrul format din bld. Ştefan cel Mare (până la intersecţia cu str. 14 Decembrie), str. Anastasie Panu şi str. Palat va deveni, în viitor, zonă pietonală.

Duminică, cu ocazia Zilei Mondiale fără maşini, acest perimetru va fi închis circulaţiei rutiere în intervalul orar 8.00 – 20.00. Pe străzile unde traficul va fi restricţionat se vor desfăşura diverse activităţi al căror scop principal este de a promova alternative de mobilitate urbană: testarea de biciclete şi trotinete electrice, zone pentru activităţi de manevrare a bicicletelor pentru începători, activităţi sportive şi dans, tur de biciclete, spaţii temporare de joacă pentru copii şi altele. În total, societatea civilă şi Primăria organizează 27 de evenimente educaţionale culturale şi sportive.

„Ziua fără maşină” are loc în cadrul „Săptămânii Europene a Mobilităţii” a cărei temă pentru anul 2019 este mersul sigur pe jos şi pe bicicletă.

O altă măsură luată de municipalitate pentru a încuraja alternative de mobilitate este de a oferi gratuitate în ziua de duminică pe orice mijloc de transport public în comun.

Comentarii