Atenţie: Fără manifestări tradiţionale de 24 ianuarie în Piaţa Unirii din Iaşi

duminică, 23 ianuarie 2022, 16:45
2 MIN
 Atenţie: Fără manifestări tradiţionale de 24 ianuarie în Piaţa Unirii din Iaşi

Autoritățile locale vor marca ziua de 24 ianuarie fără participarea publicului larg în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, în premieră, nu vor mai avea loc tradiționalele manifestări din Piața Unirii.

În schimb, vor avea loc evenimente în cadru restrâns. Totuși, la Iași va avea loc și un marș anunțat de către partidul AUR, condus de George Simion.

Ceremonialul religios va avea loc la ora 10.00 la Mănăstirea „Trei Ierarhi”, iar oficialitățile vor depune jerbe și coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mormânt aflat în incinta mănăstirii. La ora 11.30, la Muzeul Municipal este programast vernisajul expoziției „Alexandru Ioan Cuza – domnul epocii sale”.

Ulterior, la ora 14.00, la sediul Primăriei se va desfășura vernisajul expoziției „Iașul între cerințe și realizări 1848 – 1893”, lansarea albumului omonim și lansarea celui de-al treilea număr al publicației Ioan Neculce. Nu în ultimul rând, o expoziție va avea loc la ora 16.30 la Muzeul de Istorie Naturală: „Societatea de Medici Naturaliști din Iași – prima academie națională în spirit european”.

În intervenții în presa centrală, deputatul George Simion, președinte AUR, a anunțat că la Iași va fi organizat un marș unionist ca în fiecare an și la care ar urma să vină militanți din toată țara. Marșul va începe la ora 9.00 în fața Palatului Culturii pe direcția Piața Unirii.

AUR a mai anuntat un spectacol folcloric in Piata Unirii, iar, de la ora 10.00, ar urma sa aiba loc si o Hora a Unirii.

Seful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean, va participa, la Iași, la ceremoniile prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române.
Totodată, începând cu ora 15.00, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean, va participa la Palatul Culturii din Iași, la evenimentul prilejuit de semnarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte.

Este primul contract pentru realizarea lucrărilor de extindere a conductelor de alimentare cu apă potabilă în Republica Moldova, în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei.

Comentarii