Aţi observat ceva? Primarul spune că multe străzi din Iaşi au fost eliberate de cabluri

vineri, 01 aprilie 2022, 02:00
2 MIN

Păienjenişul cablurilor uitate pe stâlpi continuă să cuprindă tot oraşul.

O interpelare ridicată în şedinţa de ieri a Consiliului Local a atras o reacţie promptă a primarului Mihai Chirica, similară celei pe care a oferit-o anul trecut ziarului nostru: „Tone de cabluri sunt strânse săptămânal de pe stâlpi”. Ulterior, Biroul de comunicare al Primăriei ieşene a precizat că în perioada 2019-2022 au fost dezafectate cablurile de pe str. Anastasie Panu, bd. Independenţei şi bd. Dimitrie Cantemir.

„La începutul anului trecut, primarul Mihai Chirica a trimis o adresă către toţi administratorii sau deţinătorii de reţele de cablu (curent electric, telefonie, internet) prin intermediul căreia le solicita să îşi eticheteze toate cablurile pe care le deţin şi care sunt funcţionale până la data de 1 aprilie 2021. După termenul anunţat, echipele Servicii Publice SA au început demontarea tuturor cablurilor fără proprietar declarat sau identificat”, precizează sursa citată.

Până în prezent, au fost îndepărtate total cablurile abandonate de pe bd. Carol l, aleea Grigore Ghica Vodă, şos. Nicolina, str. Sf. Lazăr, str. Palat şi str. Bărboi. Parţial, au fost „eliberate” străzile Costache Negri, Armeană, Sf. Sava, Agatha Bârsescu, I.C. Bratianu, Mănăstirea Dancu şi Gavriil Musicescu. Somaţii au fost trimise către deţinătorii de cabluri de pe str. Elena Doamna, str. Păcurari şi şos. Păcurari, cu termen pe 1 mai 2022.

Mai jos o imagine surprinsa astazi in zona centrala a Iasului, pe strada "Sf. Andrei":

VEDEŢI ŞI: FOTO – Tone de cabluri urâțesc fața Iașului. Am luat bani degeaba de la UE ca să le îngropăm (AICI)

Comentarii