Au apărut primele rezultate după numărul record de înscrişi la TUIASI. Olimpicii au avut întâietate

miercuri, 24 iulie 2019, 01:53
2 MIN
 Au apărut primele rezultate după numărul record de înscrişi la TUIASI. Olimpicii au avut întâietate

În cursul zilei de ieri au fost afişate listele preliminarii cu candidaţii admişi la cele două specializări din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”.

Astfel, dintre cei 182 de candidaţi, 21 au fost admişi fără a mai susţine examenul de admitere, fiind olimpici, iar la Automatică şi Informatică Aplicată s-a înscris un singur olimpic, pe lista de admişi fiind 145 de candidaţi. De asemenea, 11 candidaţi au fost admişi la cele două specializări pe listele pentru românii de pretutindeni. În cazul candidaţilor care nu figurează pe această listă, dar şi-au depus dosarele de admitere la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, 367 figurează pe listele de rezervă, primul pe această listă având o medie de admitere de 7,95, cu 9,38 la bacalaureat şi 7,60 la examenul scris la admitere. De asemenea, din numărul total de candidaţi înscrişi, 79 dintre aceştia au fost respinşi, absentând de la examenul de admitere sau având note mai mici de 5 la examenul de admitere.
 
În ceea ce priveşte admiterea la toate cele 11 facultăţi din cadrul Politehnicii ieşene, cifra record de candidaţi din 2017 a fost depăşită în acest an. Astfel, până la finalul zilei de ieri au fost înregistraţi 2.830 de candidaţi unici pentru locurile la licenţă bugetate şi 100 pentru cele cu taxă, iar perioada de depunere a dosarelor se va încheia la finalul zilei de joi, pe 25 iulie. În cursul zilei de ieri, cele mai multe dosare au fost depuse la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, 26 pentru locurile la buget şi 2 pentru cele de la taxă, 19 dosare la buget şi unul la taxă au fost depuse la Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, iar 13 la buget şi 3 la taxă la Mecanică şi 12 la buget şi 3 la taxă la Construcţii şi Instalaţii.
 
La studiile de masterat, în cursul zilei de ieri au fost depuse 111 de dosare la buget şi 2 pentru locurile la taxă, fiind înregistrate în total 1.233 de dosare la buget şi 36 la taxă. Cele mai multe dosare la studiile masterale au fost depuse la Facultatea de Mecanică, 182 la buget şi 2 la taxă, urmată de Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu 157 de dosare la buget şi 10 la taxă, şi de Inginerie Electrică, cu 154 de dosare la buget. 

Comentarii