Au fost montate primele rulouri de iarbă în Copou

joi, 10 octombrie 2019, 01:43
3 MIN
 Au fost montate primele rulouri de iarbă în Copou

 

Lucrările ar putea fi gata săptămâna viitoare

După cum v-am informat, Primăria Iaşi a alocat recent peste 200.000 de euro pentru refacerea suprafeţei de joc a arenei “Emil Alexandrescu”. Conform şefilor municipalităţii ieşene, lucrările au decurs, până acum, conform planului. După decopertare, societatea „Bral Garden SRL” a efectuat repararea sistemului de irigaţie şi lucrări de nivelare, nisipare şi drenaj. Acum, s-a ajuns la faza în care sunt montate instalaţia de degivrare şi rulourile de gazon natural. Lucrările, care sunt făcute de două firme diferite, „Hobbit Integral RO SRL Alba Iulia” – pentru degivrare, „Rulouri de Gazon SRL Giurgiu” – pentru teren, se derulează în paralel, pentru a fi redus termenul de execuţie. Conform estimărilor actuale, terenul din Copou va fi gata săptămâna viitoare. Politehnica nu va putea reveni însă imediat pe arena proprie, gazonul având apoi nevoie de o perioadă de “aşezare”.

Reamintim, din cauza lucrărilor din Copou, Poli a jucat la Botoşani ultimele meciuri oficiale de pe teren propriu, cu FC Hermannstadt şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Ambele s-au derulat în septembrie, când au demarat reparaţiile. Conform anunţurilor iniţiale, trupa pregătită de Mihai Teja va disputa în oraşul din nordul Moldovei şi partidele de acasă programate în această lună, cu FC Botoşani şi CFR Cluj. Dacă nu vor apărea elemente neprevăzute, Politehnica va inaugura noul teren la următoarea confruntare de pe teren propriu. Aceasta va avea loc pe 23 noiembrie, cu FC Voluntari, în etapa a XVII-a a Ligii I.

După ce vor fi încheiate lucrările la stadionul “Emil Alexandrescu”, Primăria ia în calcul repararea terenului cu gazon sintetic din Copou. Montat în urmă cu peste un deceniu, terenul, utilizat intens şi nerefăcut deloc, este uzat total. Dacă şi această suprafaţă va fi refăcută, toate cele patru terenuri de fotbal principale ale oraşului vor fi noi. După cum se ştie, în afară de suprafaţa de pe stadionul “Emil Alexandrescu”, Primăria Iaşi a reparat-o recent şi pe cea de pe terenul II din Copou, pentru care a cheltuit circa 100 000 de euro. Lucrările au fost efectuate tot de „Rulouri de Gazon SRL”. Tot în acest an, a fost refăcut şi terenul principal al stadionului “Tineretului”. Municipalitatea a efectuat lucrările de infrastructură, iar Federaţia Română de Fotbal a montat un teren sintetic modern, în valoare de circa 125 000 de euro. La arena din Dealul Abatorului mai sunt încă două terenuri care au nevoie de refacere, o situaţie asemănătoare fiind şi la stadionul “Tepro”.

Dacă la nivelul suprafeţelor de joc lucrurile s-au mişcat consistent în acest an, după o lungă perioadă de inerţie, prioritatea zero rămâne modernizarea tribunelor arenei “Emil Alexandrescu” sau construirea unui stadion nou. Discuţiile pe această temă sunt vechi, însă paşii făcuţi până acum nu au depăşit stadiul de proiecte. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii