Au furat șapte zile la rând de la Selgros. Ieșeau cu rucsacurile umflate

joi, 30 decembrie 2021, 02:57
3 MIN
 Au furat șapte zile la rând de la Selgros. Ieșeau cu rucsacurile umflate

Hoţii plecau cu marfa în rucsacuri.

Trei moldoveni stabiliţi în Iaşi au vrut să verifice de câte ori merge urciorul la apă. Pentru ei, numărătoarea s-a oprit la şase. La al şaptelea furt comis în decurs de o săptămână, agenţii de pază din Selgros i-au oprit în cele din urmă.

Alexandr Obreja a făcut prima încercare pe 15 ianuarie anul trecut. A intrat în Selgros împreună cu soţia sa, amândoi având câte un rucsac în spinare. În magazin, Diana Tambur Obreja a luat de pe rafturi un cotlet haiducesc şi o rolă de caşcaval, pe care le-a introdus în rucsacul soţului. La rândul său, el a ales un set de chei reglabile, un ciocan din cauciuc, o sticlă de whisky şi o pereche de mănuşi de piele, pe care le-a introdus în rucsacul soţiei. Au luat în coş mai multe produse alimentare, pe care le-au aşezat regulamentar pe bandă şi le-au plătit. Au ieşit apoi liniştiţi cu marfa neplătită în rucsacuri şi cu cea plătită în sacoşe.

În zilele următoare, Alexandr Obreja s-a întors la Selgros, însoţit fie de soţia sa, fie de fratele său, Igor. Procedând de aceeaşi manieră, a furat bunuri în valoare totală de peste 3.700 de lei. Marfa furată era din cea mai diversă, de la ciocane, cleşti, şurubelniţe sau unelte precum două polizoare unghiulare, o menghină universală ori o baterie pentru cadă, până la fructe, băuturi sau o simplă folie de aluminiu. Alimentele le consumau, iar restul bunurilor erau expediate la părinţii lui Obreja, în Republica Moldova.

Ultima lovitură a fost încercată pe 22 ianuarie, avându-i ca protagonişti pe toţi trei. Au furat o pastă de dinţi, un borcan cu măsline, o râşniţă cu piper, două borcane de icre, un fruct pepino, patru rodii, ciolan afumat, jambon, brânză, cafea, cinci roşii, două lămâi, o sticlă de whisky, o bandă cu electrozi, o cană de cafea, un set de chei, o cutie de pastă de măsline, un aparat de ras electric, un pui gril, trei perechi de mănuşi. Lăcomia i-a făcut să fie prinşi, agenţii de pază observând volumul crescut al rucsacurilor. De această dată, bunurile, în valoare de peste 2.000 de lei, au fost recuperate.

Cei trei au fost trimişi în judecată pentru furt în formă continuată, dar au scăpat ieftin. Femeia a achitat prejudiciul şi s-a împăcat cu Selgros, fiind scoasă din cauză. Alexandr Obreja a fost condamnat la 9 luni de închisoare, iar fratele său la 6 luni de închisoare, ambele pedepse fiind însă cu suspendare.

Comentarii