Au plecat românii din Miami

luni, 28 martie 2022, 01:43
2 MIN
 Au plecat românii din Miami

 

Irina Begu s-a înclinat în turul II. Iga Swiatek va fi noul lider mondial

După ce a reuşit s-o învingă clar pe redutabila Arîna Sabalenka  (5 WTA), Irina Begu a pierdut în turul III la turneul WTA 500 de la Miami,tot în faţ- unei jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovici   FOTO- (70 WTA) după trei ore şi un minut, scor 5-7,7-6, 4-6. Învingătoarea acestui meci o întâlneşte în optimi pe elveţianca Belinda Bencic (28WTA).

Turneul din acest an din Florida este presărat pe partea feminină cu multe suprize dar şi multe retrageri, începând cu Simona Halep în primul tur, apoi belgianca Maryna Zanevska sau italiana Camila Giorgi. Australianca Daria Saville(249) care a urcat în turul II profitând de abandonul Simonei,a dat în faza următoare de jucătoarea cehă Katerina Siniakova (53) care a abandonat şi ea, la scorul de 1-6, 0-1. Astfel, Saville va juca în optimi cu un lucky loser, italianca Lucia Bronzetti (102), pentru rusoaica Anna Kalinskaia (102) s-a retras. Nici japoneza Naomi Osaka, locul 77 WTA, nu a jucat în turul al treilea, trecând în optimi după retragerea jucătoarei Karolina Muchova (Cehi, 74 WTA).

De astăzi, clasamentul WTA va avea un nou lider, al 28-lea din istorie, poloneza Iga Swiatek, la 20 de ani şi 308 de zile. Ea este primul sportiv polonez ajuns în fruntea tenisului mondial şi cea mai tânără jucătoare în această poziţie de la daneza Caroline Wozniacki în 2010, la 20 de ani şi 92 de zile. Ea şi-a asigurat poziţia fruntaşă după victoria din turul II asupra elveţiencei Viktorija Golubic.
Să mai menţionăm că România nu mai este prezentă la Miami nici la dublu. Irina Begu şi Monica Niculescu au fost învinse în primul tur de echipa Alicja Rosolska/Erin Routliffe (Polonia/Noua Zeelandă), scor 6-7,6-7, iar Raluca Olaru, împreună cu ucraineanca Nadia Kicenok, au pierdut, scor 6-3, 6-7, 9-11, în faţa cuplului Alexa Guarachi/XuYifan Xu (Chile/China),

 

Comentarii