Autorităţile indoneziene au recuperat una din cutiile negre ale avionului Sriwijaya Air care s-a prăbuşit sâmbătă

marți, 12 ianuarie 2021, 13:09
1 MIN
 Autorităţile indoneziene au recuperat una din cutiile negre ale avionului Sriwijaya Air care s-a prăbuşit sâmbătă

Autorităţile indoneziene au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului Sriwijaya Air care s-a prăbuşit în Marea Java sâmbătă, a anunţat un purtător de cuvând al marinei Indoneziei citat de Reuters. Înregistratorul de date va fi transportat la portul din Jakarta, potrivit purtătorului de cuvânt Fajar Tri Rohadi.

Televiziunile locale au difuzat anterior imagini care arătau o cutie albă din plastic cu un dispozitiv în interiorul său fiind transportată cu o ambarcaţiune a marinei, nefiind imediat clar dacă este vorba de înregistratorul de date al avionului sau cel de voce din carlingă. Zborul SJ182 se îndrepta sâmbătă înspre insula Borneo situată la aproximativ 740 de kilometri distanţă de Jakarta înainte să dispară de pe radare la patru minute după decolare.

La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, toate pierzându-şi viaţa în urma tragediei. Mai multe rămăşiţe umane şi obiecte personale ale victimelor au fost recuperate de scafandrii indonezieni. Autoritatea pentru siguranţă aeronautică din Indonezia a anunţat că se aşteaptă să poată analiza informaţiile din înregistratoarele de date în decurs de trei zile de la recuperarea acestora.

Anchetatorii se vor baza pe cutiile negre pentru a încerca să elucideze cauzele tragediei, deocamdată neexistând indicii imediate cu privire la cauzele prăbuşirii. Aeronava Boeing 737-500 avea aproape 27 de ani vechime, primul ei zbor având loc în mai 1994.

Comentarii