Avalanşă de PUZ-uri pentru blocuri în Păcurari, Dacia şi Tătăraşi

sâmbătă, 04 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Avalanşă de PUZ-uri pentru blocuri în Păcurari, Dacia şi Tătăraşi

Sunt proiecte pentru 21 blocuri în zona Cimitirul Evreiesc (3 etaje), 14 blocuri în Dacia (16 etaje), mai multe tronsoane de bloc în Tătăraşi, în extinderea Green Park (20 etaje) şi un complex în locul restaurantului Moara de Foc (9 etaje).

Primăria organizează patru dezbateri publice pentru consultarea populaţiei în cazul a aproape 50 de proiecte imobiliare. Planurile urbanistice zonale (PUZ) aferente au fost publicate în ultimele zile pe site-ul municipalităţii, iar dezbaterile vor avea loc în perioada 13 – 16 iulie.

Unele proiecte sunt mai vechi, cunoscute public, iar altele sunt iniţiative noi.

În general, proiectele vizează construirea de blocuri şi locuinţe individuale. Printre cele mai importante iniţiative se numără ansambluri precum: 21 blocuri în zona Cimitirul Evreiesc (regim maxim – 3 etaje), 14 blocuri în Dacia (16 etaje), un complex format din mai multe tronsoane de bloc în Tătăraşi, în extinderea Green Park (20 etaje) şi un complex în locul restaurantului Moara de Foc (9 etaje).

Unul dintre proiecte face referire la planurile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei de a dezvolta zona din spatele Catedralei. Lucrările vor avea loc în special pe terenul neamenajat de peste stradă de Catedrală, unde vor fi construite mai multe imobile cu regim mic de înălţime. Totodată, clădirea Facultăţii de Teologie Ortodoxă urmează să fie extinsă.

Un alt proiect supus consultării publice face referire la amenajarea unui nou supermarket Kaufland în Tătăraşi (zona Doi Băieţi). De asemenea, pe str. Trei Fântâni, mai multe persoane fizice vor să amenajeze un ansamblu industrial cu o funcţiune mixtă: spaţii de producţie, depozitare, birouri şi showroom. Iniţiatorii au la dispoziţie 3,5 hectare, imobilele care vor fi construite urmând să aibă maxim 2 etaje la o înălţime de 15 metri.

Dezbaterile publice vor începe, în fiecare zi, de la ora 9.00 în perioada 13 – 16 iulie la sediului Primărie. De regulă, fiecărui proiect de PUZ îi sunt alocate 30 de minute.

„La şedinţa publică sunt invitaţi să participe cei interesaţi – cetăţeni afectaţi, persoane fizice, organizaţii, asociaţii, iniţiatorii, respectiv proiectanţii sau arhitecţii implicaţi, în limita a 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială“, se arată într-o informare a Primăriei.

Toate cele 47 de planuri urbanistice ce urmează a face obiectul discuţiilor sunt publicate pe site-ul municipalităţii, în cadrul secţiunii „Dezbateri publice“.

Comentarii