Avatarurile lui Ponta

marți, 02 iunie 2020, 01:50
3 MIN
 Avatarurile lui Ponta

Şoricel, şobolan, şoricar

Victor Ponta se visează preşedintele României în 2024. A mai avut acest vis şi în 2014, dar l-a trezit brutal la realitate Klaus Iohannis. Liviu Dragnea  a dat vina pentru ratarea alegerilor prezidenţiale pe americani (încă nu-i veniseră ideile cu statul paralel şi planurile diabolice ale lui Soros), cei mai mulţi au susţinut că am asistat la răzbunarea diasporei, dar azi întrevăd o explicaţie mai cu schepsis.

Sicofant şi mitoman, cel poreclit Mickey Mouse (din pricina artificialităţii sale) a enervat atât de multă lume cu prostiile debitate (mie mi-a rămas în cap aia cu „avem cele mai frumoase oraşe din Europa”!), dar mai ales cu cele făcute în detrimentul unor personaje talentate, încât a pierdut inclusiv votul iubitorilor de desene animate. Abia asta i-a fost fatal cu adevărat. Iar după alegeri mai fu dat şi afară din PSD. Nici că se putea o pedeapsă mai umilitoare!

Dar şoricelul din urmă cu zece ani a crescut zdravăn şi după o perioadă de „şobolănie”, când a tot sărit la beregata lui Dragnea uzurpatorul, a început să amuşine din nou la porţile afirmării. Contextul este destul de favorabil, de vreme ce PNL şi PSD joacă un fel de leapşa pe furate, gâdilindu-se reciproc la buzunare, iar PMP şi ALDE au murit şi au început deja să miroasă. Dacă este că credem sondajele de opinie din ultimele săptămâni, nesemnificativul său partid – Pro România – este revelaţia acestei primăveri. Situaţia pare cu atât mai spectaculoasă cu cât formaţiunea lui Ponta a fost părăsită, în ultimul an, de numele cele mai grele, amicii reproşându-i în public modul dictatorial şi egoist de conducere. Voia şi el, săracul, să fie, în urma negocierilor duse doar în nume personal, comisar european. Dar acolo, în inima Europei, rulează alt film cu gangsteri.

Şi, totuşi, fostul premier, responsabil de multe lovituri mişeleşti date economiei României în timpul mandatului său, creşte văzând cu ochii antenelor. Şoricelul de alaltăieri, devenit şobolanul de ieri, a căpătat acum alura unui şoricar. Bun câine de vănâtoare, teckelul e pe cale să fie asmuţit asupra animalelor de viziună de diferite culori: porci mistreţi, vulpi, bursuci şi popândăi. Staţi cu ochii pe el – spre a-i descoperi prada preferată; pe cine va lătra, pe cine va urmări, pe cine va încerca să ucidă. La urma urmelor, aşa cum susţin toţi dresorii pricepuţi, de la noi ori de dincolo de râuri, câinele împrumută enorm din caracterul stăpânului său! Problema lui Ponta este că a muşcat întotdeauna mâna care l-a hrănit!

Comentarii