Azi se împlinesc 5 ani de la tragedia SMURD, când un echipaj medical ieșean s-a prăbușit în Republica Moldova

miercuri, 02 iunie 2021, 09:57
1 MIN
 Azi se împlinesc 5 ani de la tragedia SMURD, când un echipaj medical ieșean s-a prăbușit în Republica Moldova

Pe 2 iunie 2016, o tragedie SMURD avea să îndolieze România. Un elicopter decolat de la Iași pentru salvarea unot vieți de peste Prut s-a prăbușit în apropierea localității Haragâș din Cantemir. Aparatul a dispărut de pe radar la ora 14:23. La ora 15:00, fragmentele elicopterului EC 135 au fost găsite arzând în ploaie, iar trupurile celor patru membri ai echipajului au fost descoperite carbonizate.

Toţi cei patru oameni care au sfârşit tragic astăzi aveau o singură misiune, spun apropiaţii: salvarea vieţilor. Comandantul echipajului a fost comandorul Gavril Doru. Avea 53 de ani si avea o experiență de zbor pe elicopter de 4.181 ore. Copilotul a fost căpitan-comandorul Voicu Șocae. Avea 36 de ani şi 1.480 de ore de zbor. Medicul Mihaela Dumea mergea in misiuni aeriene de 5 ani. Şi Gabriel Sandu, asistentul SMURD, avea o experiență de 11 ani în elicopterele SMURD.

„Oameni excepţionali, a căror pierdere va fi greu de suportat pentru tot colectivul”, spunea la vremea respectivă Mariana Păuleţ, medic primar de urgenţă la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Pilotul Doru Gavrilă era comandor la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi. Avea peste 4.000 de ore de zbor la activ.

Medicul Mihaela Dumea are 37 de ani, un băieţel de patru ani şi participa la misiunile SMURD de la finalul anului 2014, de când au fost reluate zborurile. Colegii spun că era dedicată cu totul activităţii de medicină de urgenţă.

Detalii despre tragefie: IMAGINI: Elicopter SMURD Iași prăbușit, găsit arzând în ploaie. Membrii echipajului, carbonizați

Comentarii