Azi, ultima probă a bacalaureatului

Ieri, la fiecare doi elevi ieşeni care au dat examen la Matematică a fost unul care a dat la Istorie.

joi, 04 iulie 2019, 01:50
1 MIN
 Azi, ultima probă a bacalaureatului

Aproximativ 5.000 de absolvenţi de liceu au susţinut ieri cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului, unul dintre aceştia fiind eliminat pentru tentativă de fraudă. Dintre cei 5.034 de candidaţi înscrişi la proba de ieri, doar 127 au absentat, prezenţa la nivelul judeţului fiind foarte bună, de 97,48%. Absolvenţii au susţinut ieri proba obligatorie a profilului, prin urmare aceştia au avut de rezolvat teze fie la Istorie, fie la Matematică. Din totalul de candidaţi prezenţi, 1.453 dintre aceştia au susţinut teza la Istorie, iar 3.454 au susţinut teza la Matematică.

Astăzi va avea loc ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere a profilului şi specializării. În cadrul acestei probe s-au înscris un număr de 5.097 de candidaţi, aceştia urmând să susţină examenul la 11 discipline diferite, printre acestea amintind Geografia, Logica şi argumentarea, Psihologia, Economia, Sociologia sau Filosofia la prifilul uman, sau Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică la cel real.

Absolvenţii de liceu vor afla primele rezultate pe data de 8 iulie, până la ora 12.00, urmând ca eventualele contestaţii să poată fi depuse în intervalul orar 12.00 – 16.00. În perioada 9 – 12 iulie vor fi rezolvate aceste contestaţii, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Media minimă necesară pentru promovarea examenului de bacalaureat este 6. 

Comentarii