Băbăeţi, păzea: a înviat politic fostul senator Solcanu! Bun venit în zonă!

sâmbătă, 22 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Băbăeţi, păzea: a înviat politic fostul senator Solcanu! Bun venit în zonă!

Hopaa: au început oare cursurile de culturalizare la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori? 

Altfel cum vă explicaţi că, alaltăseară, în filială a fost eveniment mare şi important, la care au fost convocaţi toţi membrii importanţi sau influenţi. Iar aicea a ţinut un lung spici despre istorie naţională fostul lider al filialei, ex-senatorul Solcanu, care dacă nu ştiaţi este de formaţie universitar în domeniul istoriei artei (eh, ce vremuri pentru politica ieşeană…).

Cine a avut această măreaţă idee de culturalizare a bazei partidului, ne întrebaţi? Păi, cine altul decât liderul de la municipală, Marius Ostaficiuc, amicii ştiu ei de ce… Am văzut totuşi că, pe grupul de discuţii virtuale al filialei partidoiului, deputata profesoară de română Camelia Gavrilă a avut cele mai măgulitoare aprecieri. Ei, dacă e de la madam, atunci putem sta liniştiţi: cel puţin din punct de vedere literar, fostul senior a trecut testul. Aşteptăm, deci, nerăbdători episodul II al prelegerii. Poate, poate…

Vrăjeală de 110.000 euro

Şi, pentru reciprocitate şi echilibru social, ca să nu se supere nicio parte nici alta, după una din politichie, de bine, merge şi o alta dinspre lumea interlopă locală, de rău. Aşadar, atenţie la cei ce vor să dea bani pentru sentinţe favorabile în perioada următoare: la cui dau şi pentru ce! De ce spunem asta? Cică mai nou, după ce au primit achitări pe capete, Cordunenii se laudă prin târg că totul, adică prelungirea până la prescriere, i-ar fi costat nici mai mult nici mai puţin decât 110.000 euro.

Cunoscătorii spun însă că aici e o cacealma cordunenească, pentru a agăţa naivi în ea. Adicătelea, vezi tu: ei au filiere prin care pot obţine sentinţe favorabile, aşa că marchează banul la ei dacă vrei şu tu una. Iar dacă îţi iese sentinţa bună (fără legătură cu intervenţia lor, vă daţi seama), bine, iar dacă nu, eventual primeşti banul înapoi. A treia variantă, cea mai probabilă, o ştiţi şi voi…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii