Dedesubturile unei crime odioase din judeţ: „Tată, fă-l şi tu cum te-a făcut şi el pe tine“

Barbari din tată-n fiu. Pedepse majorate după ce l-au omorât în bătaie pe amicul de pahar

marți, 01 octombrie 2019, 01:57
2 MIN
 Barbari din tată-n fiu. Pedepse majorate după ce l-au omorât în bătaie pe amicul de pahar

Curtea de Apel Iaşi a majorat pedepsele în cazul lui Florin (49 de ani) şi Marian Ciobanu (21 de ani), după ce prima instanţă stabilise pentru fiecare câte 15 ani de puşcărie. 

Cei doi, tată şi fiu, locuiau împreună într-o casă din Belceşti, amândoi fiind consumatori de alcool. De altfel, martorii au precizat că „inculpaţii atrăgeau în locuinţa lor diferiţi consăteni cărora le ofereau băuturi alcoolice, după care îi luau la bătaie“. Crima comisă de cei doi a fost plasată de magistraţi în 25 decembrie 2018. În acea zi, fiul s-a întâlnit cu un sătean la un bar din sat şi, împreună, au consumat alcool. Amicul de pahar al lui Marian Ciobanu era un bărbat care, în trecut, îl bătuse pe Florin Ciobanu. Cu toate acestea, victima a fost de acord să meargă la casa familiei Ciobanu pentru a bea vin. După miezul nopţii, Florin Ciobanu, aflat în stare de ebrietate, s-a întors şi el acasă. Potrivit propriei declaraţii, bărbatul ar fi băut în acea seară 2-3 litri de vin şi 1 litru de vodcă. Supărat că un sătean care îl bătuse în trecut se afla în casa sa, Florin Ciobanu l-a lovit cu piciorul în gât. Victima s-a ridicat de jos, însă a fost lovită, imediat, atât de tată, cât şi de fiu. 
 
„Agresiunea a durat circa 15-20 de minute, timp în care inculpaţii, atunci când oboseau, încetau să mai lovească victima, dar când aceasta începea să se mişte o loveau din nou. Prin urmare, până la momentul producerii decesului victimei, aceasta a fost bătută în mai multe reprize, nefiind vorba doar de nişte lovituri aplicate într-o succesiune rapidă şi care să fi produs decesul rapid al victimei“, se arată în motivare. Văzând că victima nu mai mişcă, agresorii şi-au dat seama că a murit, moment în care Florin Ciobanu a mers la casa unei fiice pentru a suna la 112. Medicii ajunşi la faţa locului, însă nu au mai putut face nimic.

Comentarii