Bărbatul care a golit o sticlă de antigel crezând că e vin, în comă profundă

Medicii sunt extrem de rezervaţi în privinţa şanselor acestuia de supravieţuire.

vineri, 31 mai 2019, 08:00
1 MIN
 Bărbatul care a golit o sticlă de antigel crezând că e vin, în comă profundă

Bărbatul care a băut din greşeală 400 de mililitri de antigel, crezând că este vin, se află în continuare în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, medicii fiind rezervaţi asupra şanselor sale de supravieţuire. 

Acesta se află în comă profundă, nu se observă nicio schimbare asupra stării de sănătate, iar medicii au mai spus că principala cauză este cantitatea mare de lichid toxic pe care a băut-o. Bărbatul de 64 de ani era cunoscut ca un consumator cronic de alcool, incidentul având loc zilele trecute când bărbatul se afla în vizită la un vecin. Atunci a găsit în curtea acestuia o sticlă din care a început să bea, crezând că este vin.

Pentru că iniţial avea stări asemănătoare consumului excesiv de alcool, cei din familie au sunat să ceară îngrijiri medicale abia după şase ore, iar echipajul medical l-a găsit în comă profundă. Medicii atrag din nou atenţia asupra modului în care depozităm substanţele toxice, fiind recomandat ca antigelul să nu fie mutat în sticle de plastic, existând riscul major de intoxicaţie din cauza confuziei. Semnele intoxicaţiei cu antigel nu apar însă imediat, atunci când s-ar putea lua măsuri eficiente, ci la câteva ore de la înghiţirea substanţei. Antigelul este considerat a fi foarte toxic, punând viaţa în pericol chiar şi în cazul cantităţilor mici consumate. 

Comentarii