Confuzie cumplită: răzbunătorii din gelozie au greşit scara blocului

Bărbatul de 61 de ani stropit cu acid sulfuric pe faţă: atacatorii vizau, de fapt, o fată de 17 ani

joi, 17 mai 2018, 01:50
2 MIN
 Bărbatul de 61 de ani stropit cu acid sulfuric pe faţă: atacatorii vizau, de fapt, o fată de 17 ani

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi sunt pe urmele celor doi tineri care au aruncat în ochii un localnic din Vlădeni o substanţă care a fost pe punctul de a-l orbi.

Oamenii legii suspectează că tinerii voiau să „pedepsească“, din gelozie, o tânără în vârstă de 17 ani, însă au confundat scara de bloc, şi implicit proprietarul. De asemenea, autorităţile au confirmat că substanţa aruncată în ochii bărbatului în vârstă de 61 de ani a fost acid sulfuric. Fapta a avut loc în urmă cu o săptămână. Spre seară, un bărbat de 61 de ani a deschis uşa apartamentului, iar în acel moment doi tineri i-au aruncat în faţă cu o substanţă deocamdată necunoscută, provocându-i orbire parţială la ambii ochi. Imediat, cei doi au fugit.

Culmea este că la intrarea în imobil se afla atunci soţia bărbatului atacat, care însă nu a reuşit să ofere detalii despre fizionomia celor doi. Ea a dat informaţii generale despre cei doi atacatori, cum că ar fi avut vârsta între 20 şi 30 de ani, semnalmente vagi care îngreunează identificarea acestora. De asemenea, poliţiştii au „adunat“ imagini de la camere de supraveghere din zonă şi sunt pe urmele celor doi tineri. Cel mai probabil, mobilul atacului a fost gelozia, poliţiştii bănuind că unul dintre atacatori este un fost iubit al fetei.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu a apucat să vadă cele două persoane aflate la uşă. Acesta se află în prezent internat în spital, unde se reface. „Pacientul are vederea parţial afectată. Vede în proporţie de 20 – 40%. El este internat în Secţia de Oftalmologie, unde a primit tratament de specialitate şi este ţinut sub observaţie“, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, la începutul acestei săptămâni. 

Comentarii