Comunicat de persa

Barcagiul lui Dragnea bifează o nouă funcție: Premierul unui guvern PSD-PNL incompetent (P)

joi, 15 iunie 2023, 06:00
4 MIN
 Barcagiul lui Dragnea bifează o nouă funcție: Premierul unui guvern PSD-PNL incompetent (P)

După 1 an și jumătate de guvernare PSD-PNL, românii asistă din nou la împărțeala funcțiilor din ministere și jocuri de culise făcute pentru anumite grupuri de interese sau de putere din cele două partide.

Aceiași oameni, vor conduce din nou România. Tot ei sunt cei care în mai puțin de doi ani ne-au adus în pragul sărăciei.  Avem cele mai mari prețuri din ultimii 20 de ani, prețurile la alimente s-au dublat, ratele la bănci s-au dublat și avem cel mai mare deficit bugetar din România modernă:  o gaură de 30 de miliarde de lei la buget; care devine tot mai mare. Nu e suficient că refuză reformele necesare pentru a obține miliardele din PNRR, acum se luptă pentru putere și acces la bani; că doar urmează alegeri la anul.

Vă amintiți celebra partidă de pescuit de pe insula Belina, pe care Liviu Dragnea și-a adjudecat-o pe persoană fizică? Ei bine, Marcel Ciolacu a fost barcagiul lui Dragnea și a lui Grindeanu la sesiunea de pescuit; fiind un apropiat al fostului lider PSD care a crescut sub aripa acestuia.

Rotativa guvernamentală este o glumă proastă pentru că nu ține cont de realitățile și nevoile românilor. Marcel Ciolacu a refuzat rotativa în perioada grevei profesorilor, pentru a nu-i afecta imaginea, cea a unui viitor prezidențiabil probabil. Acesta este portretul liderului desemnat să conducă un guvern: cel al unui laș care fuge de răspundere și crize, dar care vrea să fie șef doar pe ape limpezi. Ce va face Marcel Ciolacu atunci când barca guvernului intră într-o furtună și începe să ia apă la bord? 
Din nou, România este condusă de lași obedienți, care nu au tăria de caracter să facă reformele pe care le așteptăm de 30 de ani. Singura diferență dintre guvernele Ciucă și Ciolacu e că unul dintre ei are o carieră militară în spate. Celălalt a avut primul loc de muncă la 37 de ani, iar acum va decide destinele a milioane de români
”, afirmă Monica Berescu, deputată USR de Iași.

În curând sunt 6 luni de când în guvernarea din jurul PSD se discută doar despre funcții. Cine, ce minister prinde la rotativă. În același timp, toate prețurile au explodat, indiferent că vorbim despre mâncare, utilități sau credite; economia a frânat puternic, iar bugetul țării este franjuri. 

Al patrulea premier PSD desemnat de liberalul Klaus Iohannis și ne spune cum are ca prioritate reducerea inflației, în condițiile în care, de la instalarea la guvernare a Coaliției PSD-PNL, nu au făcut altceva decât să alimenteze inflația, pentru că le-a convenit ca prin această taxă indirectă să ia mai mulți bani de la români la bugetul statului, bani pe care să-i risipească apoi PSD și PNL pe sinecuri și speciali.

Tot Marcel Ciolacu vine și ne spune cum vor rezolva PSD și PNL pensiile speciale, în condițiile în care exact Marcel Ciolacu a blocat de peste 1 an proiectele USR de eliminare. A refuzat constant să se dezbată până și proiectul Guvernului Ciucă de așa-zisă reformă a pensiilor speciale. Și uite așa ex-premierul Ciucă și-a terminat mandatul la Palatul Victoria cu pensia specială intactă. Nu a pierdut niciun leuț din pensia de circa 18.000 lei. Iar acum, Ciucă își completează veniturile ca președinte al Senatului. 

Bani, funcții și influență pentru ei. Atât îi interesează pe cei care formează coaliția PSD – PNL, o coaliție care a pus cruce tuturor reformelor inițiate prin PNRR. Românii au votat în 2020 împotriva PSD și au ales reforma și reconstrucția țării. Liberalii, în frunte cu Klaus Iohannis le-au trădat votul de două ori, prima dată când au adus PSD la putere și acum când partidul care a pierdut alegerile va avea Premier.

USR a fost dat afară de la guvernare pentru că începuse să facă curățenie prin ministere, agenții și ale sinecuri. Am fost incomozi pentru că ne-am opus hoției și am apărat Constituția și litera legii eliminând privilegiile acordate membrilor de partid sau rubedeniilor din instituțiile statului. 
Acum, Ciolacu promite creșteri de pensii și salarii însoțite de patriotism economic, dar uită să spună că tot ei bagă România în faliment cu același patriotism economic mascat, numind la conducerea companiilor de stat directori unui mai incompetenți decât alții. 
Aceeași patrioți PSD-PNL au înființat pensiile speciale și sinecurile la stat, pe vremea lui Ciorbea și a lui Năstase. De unde vor avea bani de măriri de pensii și salarii, când tot ei au golit visteria statului și refuză să facă reforme pentru a primi banii din
PNRR?”, completează Monica Berescu.

Programul politic prezentat de PSD este unul reșapat și cu coperți noi. Tot ce s-a prezentat zilele trecute din programul de guvernare putea fi realizat și până acum. Marcel Ciolacu le servește românilor minciuni îmbrăcate pompos, așa cum ne-a obișnuit. 

Dar la ce să ne așteptăm de la cineva care a început să muncească la 37 de ani? De la un fals revoluționar care minte cum respiră? De la prietenul lui Omar Hayssam (condamnat la închisoare pentru terorism) și apropiat al fostului președinte PSD Liviu Dragnea?

Comentarii