BASCHET: Cădere de cortină după prima fază a sezonului pentru băieţii de la Politehnica

marți, 27 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 BASCHET: Cădere de cortină după prima fază a sezonului pentru băieţii de la Politehnica

Sezonul regulat al Diviziei A de baschet masculin s-a încheiat săptămâna trecută, în care Politehnica Iaşi a disputat două partide, în deplasare. Poli a cedat cu 73-81 la Târgu Mureş, în faţa CSM 2, şi a învins, surprinzător, la Gheorgheni, cu 69-49, o grupare care era deja calificată în play-off, gazdele marcând trei puncte în sfertul doi!

Echipa ieşeană s-a clasat astfel pe locul VI în clasamentul Seriei B, cu 9 victorii şi 9 eşecuri, la egalitate cu ASE Bucureşti, care s-a situat pe V, şi Ştiinţa Bucureşti, de pe VII, departajarea fiind făcută ca urmare a rezultatelor directe.

Pe primele patru poziţii s-au clasat: 1. Universitatea Cluj-Napoca (13 victorii), 2. Petrolul 2 Ploieşti (12 v), 3. CSS Gheorgheni (11 v) şi 4. CSM 2 Târgu Mureş (10 v).

Ultimele trei locuri au fost ocupate de: 8 CSM 2 Constanţa (8 victorii), 9. CSO 2 Voluntari (6 victorii), 10. Total Sport Bucureşti (3 victorii).

Politehnica va evolua în faza a doua a campionatului în play-off, deoarece la baschet echipele care nu au drept de promovare (sateliţii grupărilor de primă ligă) nu pot obţine vize pentru prima grupă valorică, aşa cum se întâmplă la fotbal. Astfel, graţie jocului rezultatelor, Poli, situată pe locul IV din cele şase cluburi cu drept de promovare din Seria B, se va confrunta cu U Cluj, CSS Gheorgheni, ASE şi alte patru grupări din Seria A, Steaua Bucureşti (locul I), Agronomia Bucureşti (II), Getica 95 (III) şi Universitatea Craiova (V) în prima grupă valorică a eşalonului doi.

În Liga Naţională promovează două echipe.

În ceea ce priveşte echipa feminină de baschet locală, după cum v-am informat, lucrurile stau rău.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, Politehnica se află pe ultimul loc în ultimul eşalon intern, care are o singură serie, formată din opt echipe. Iar cum în ultima rundă, programată pe 3 martie, Iaşul joacă în deplasare, cu viceliderul, Agronomia Bucureşti, este foarte probabil ca formaţia antrenată de Emilia Marian să încheie campionatul cu o singură victorie. 

Comentarii