BASCHET Politehnica Iași, sezon promițător în Liga I

vineri, 09 decembrie 2022, 11:58
2 MIN
 BASCHET Politehnica Iași, sezon promițător în Liga I

CS Politehnica Iași s-a impus Duminică, 4 decembrie, în fața echipei CS Universitar Ploiești, câștigând în deplasare cu scorul de 91 la 67. În urma acestei reușite, recordul echipei ieșene este de nouă victorii și o singură înfrângere. Performanța tinerilor ieșeni antrenați de către Gabriel Clapon îi plasează pe primul loc din grupa B a Ligii I.
 

 Pâna acum, CS Politehnica Iași a adunat nu numai cele mai multe victorii din Liga I, dar și cele mai multe puncte, cu un total de 848. Liderul echipei în puncte, dar și în recuperări este Liviu Rotariu, cu o medie de 17.3 puncte și 7.3 recuperări pe meci. Tânărul coordonator de joc Horia Dragoslav conduce echipa în minute jucate și în asisturi, cu o medie de 4.2 pe meci. Teodor Boghean, Rareș Băsescu și Alexandru Pădineanu joacă la rândul lor un rol important în victoriile Politehnicii, contribuind cu 17, 12 și, respectiv, 13 puncte pe meci. 

În cadrul următoarei etape, elevii lui Gabriel Clapon vor confrunta echipele ACS Stomart Iași și CS Agronomia București, la noi acasă. Ultima întălnire a Politehnicii cu aceste două echipe a rezultat în două victorii dominante. Derby-ul local jucat în Sala Sporturilor pe data de 18 noiembrie s-a terminat cu o victorie a Politehnicii în fața lui Stomart, cu scorul de 100 la 85. Confruntarea cu Agronomia din București a fost una mai strânsă, dar a rezultat într-o victorie în deplasare a ieșenilor cu scorul de 67 la 58.

 În urma acestui început promițător de sezon, care sunt șansele tinerei echipe ieșene la promovare în Liga Națională?

“Noi sperăm la promovare, doar că nu ăsta este neapărat scopul nostru în acest an.”, declară Horia Dragoslav, conducătorul de joc în vârstă de 20 de ani al Politehnicii. Jucătorii ieșeni au ocazia să evolueze în Liga I, concurând cu echipe bine pregătite și la fel de competitive. Având în vedere tinerii ce debutează în cadrul acestui sezon, a doua ligă de baschet a României este mai accesibilă decât Liga Națională și oferă acestora șansa de a își începe cariera sportivă într-un mediu ideal. O asemenea oportunitate va juca un rol crucial în dezvoltarea lor pe plan lung. Scopul principal al Politehnicii este întocmai reînvierea baschetului ieșean, iar viitorul echipei arată iarăși din ce în ce mai bine!

Horia continuă: “Noi jucăm fiecare meci cu mentalitatea de a îl câștiga și ca orice echipă din Liga I, ne batem la promovare și ne dorim să continuăm această luptă.”
Sursă foto: FRB

 

Comentarii