BASCHET: Politehnica s-a umplut de ruşine. Patru meciuri, patru bătăi, unele la diferenţe astronomice

joi, 15 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 BASCHET: Politehnica s-a umplut de ruşine. Patru meciuri, patru bătăi, unele la diferenţe astronomice

Echipa de baschet feminin Politehnica Iaşi a ieşit şifonată rău din turul de forţă de săptămâna trecută. În ultima ligă internă, formaţia antrenată de Emilia Marian a pierdut toate cele patru meciuri pe care le-a disputat în doar şase zile, ritmul în care au fost programate partidele spunând totul despre calitatea pseudo-competiţiei amintite.

Mai întâi, Poli a cedat în toate cele trei meciuri disputate în deplasare, în unele chiar la diferenţe astronomice. A fost 53-86 contra CSU Oradea, 36–76 cu Politehnica Timişoara şi 73-82 cu Bega Timişoara. Sugestiv pentru nivelul extrem de modest al echipei ieşene a fost faptul că în sfertul doi al disputei cu Poli din Banat, oaspetele au repetat contraperformanţa din alte meciuri în care au înscris doar şase puncte. Iar media pe sferturi a oaspetelor a fost de sub 10 puncte!

Nici pe teren propriu, Iaşul nu s-a descurcat mai bine, CSM Alexandria impunându-se la scor în Sala Polivalentă, cu 105-37!!!, după ce gazdele au înscris cinci puncte în ultimul sfert.

Astfel, aproape de finalul campionatului, Politehnica Iaşi a rămas ultima echipă din ultima divizie, cu o singură victorie din 12 meciuri. Pe celelalte poziţii se află: 1. Alexandria (13 victorii, 0 înfrângeri), 2. Agronomia Bucureşti (11 v, 1 î), 3. Olimpia Bucureşti (7 v, 6 î), 4. Oradea (6 v, 6 î), 4. Sportul Studenţesc Bucureşti (5 v, 7 î), 5. 6. Poli Timişoara (4 v, 8 î), 7. Bega (2 v, 10 î).

În etapa viitoare, Poli va juca duminică, de la ora 13:00, acasă, cu echipa din Oradea, iar în ultima rundă, pe 3 martie, la Bucureşti, cu Agronomia.

Busuioc dres de băieţi

Busuiocul baschetbalistic local a mai fost dres săptămâna trecută de succesul obţinut acasă de echipa masculină, 84-72 în faţa formaţiei secunde a CSO Voluntari.

Formaţia antrenată de Gabriel Clapon a echilibrat astfel numărul de victorii cu cel de înfrângeri, opt, şi se clasează pe locul V al Grupei B din cadrul ultimului eşalon intern.

În frunte se află Universitatea Cluj-Napoca (12 victorii, 5 înfrângeri), urmată de CSS Gheorgheni (11 v, 5 î), CSM 2 Târgu Mureş (9 v, 7 î) şi Petrolul 2 Ploieşti (10 v, 5 î). Sub Poli se aflau: 6. Ştiinţa Bucureşti (7 v, 9 î), 7. ASE Bucureşti (7 v, 9 î), 8. CSO 2 Voluntari (6 v, 11 î), 9. CSM 2 Constanţa (7 v, 8 î), 10. Total Sport Bucureşti (3 v, 13 î).

Ultimele meciuri din sezonul regulat pentru echipa ieşeană vor avea loc în deplasare, pe 23 februarie la Târgu Mureş şi pe 25 februarie la Gheorgheni.

Comentarii