Bătaie generală într-o cafenea din oraş din cauza manelelor. Mese rupte pe spinare

miercuri, 17 februarie 2021, 02:57
2 MIN
 Bătaie generală într-o cafenea din oraş din cauza manelelor. Mese rupte pe spinare

Disputa verbală a degenerat atât de tare încât două grupuri de tineri au rupt efectiv mesele de spinarea adversarilor.

Doi ieşeni au avut de achitat o notă de plată mai mult decât piperată pentru un scandal provocat în cafeneaua La Corniche. Deşi procurorii făcuseră cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi lovire sau alte violenţe, în lipsa plângerilor prealabile, Ştefan Boncu şi Marian Munteanu au fost trimişi în judecată doar pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Conform rechizitoriului, în noaptea de 7/8 octombrie 2016, Boncu şi Munteanu, însoţiţi de câţiva prieteni, au venit în cafenea, unde au rămas până dimineaţă. În jurul orei 7.00, în cafenea au intrat alte trei persoane, cele două grupuri petrecând împreună. După aproximativ o oră, între cele două grupuri a izbucnit o altercaţie, care a durat aproximativ 5 minute. În acest scurt răstimp, unul dintre membrii celui de-al doilea grup a fost lovit cu pumnii şi picioarele până a rămas inconştient, iar Munteanu l-a lovit pe un altul cu o masă până ce a rupt-o.

Cei doi agresori au fost identificaţi ulterior pe baza declaraţiilor martorilor şi a imaginilor suprinse de camerele de supraveghere. Victimele au declarat că nu-şi amintesc cum au ajuns la spital, iar prietenul lor a spus că nu reţine ce s-a întâmplat în acea dimineaţă întrucât se afla în stare de ebrietate. Una dintre martore avea să aprecieze că grupul de trei tineri veniţi dimineaţă şi-ar fi „meritat bătaia, întrucât aveau chef de scandal şi au fost iritaţi văzând că în cafenea se ascultă manele“, după cum a reţinut instanţa.

Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul faptul că în cauză nu fuseseră depuse plângeri penale şi că cei doi îşi recunoscuseră faptele, aşa că au preferat să aplice o sancţiune sub formă de zile-amendă. Pe de altă parte, violenţa manifestată de cei doi i-a făcut pe judecători să le aplice maximul legal de zile-amendă, respectiv 180. Acestea s-au tradus pentru cei doi agresori în amenzi de câte 10.800 de lei. Marian Munteanu a declarat apel împotriva sentinţei, acesta urmând să se judece pe 23 martie.

Comentarii