Bătrânul Eric salvează Viitorul

joi, 28 februarie 2019, 02:43
2 MIN
 Bătrânul Eric salvează Viitorul

La meciul de revenire a brazilianului în România, a adus calificarea trupei lui Hagi în semifinalele Cupei României. Astra, a doua calificată

 

 

FC Viitorul  şi Astra Giurgiu s-au calificat în semifinalele Cupei României după victoriile obţinute marţi şi miercuri în sferturi. Marţi, Viitorul a învins la Piteşti cu 3-2 formaţia FC Hermannstadt. Cu mulţi jucători menajaţi pentru importantul meci de duminică, cu FC Botoşani, Viitorul a deschis scorul în min. 6 dintr-un penalty discutabil transformat de Vlad Achim, iar în finalul reprizei (’41), Rivaldinho a majorat scorul. În repriza a doua însă, după o bară a lui Offenbacher, Vlad Achim a trimis în propria poartă (’64). A urmat apoi un penalty oferit lui Hermannstadt, care a fost transformat de Tsoumou în min. 72. În final, Eric de Oliveira, la primul meci de la revenire, a a demonstrat de ce a fost adus din nou la Viitorul. Intrat la începutul reprizei a doua, în locul lui Rivadinho, mijlocaşul brazilian, în vârstă de 33 de ani, a marcat golul câştigător, în minutul 78. “Eric ştie ideile mele despre el. Ştie mult fotbal şi rămâne ca din punct de vedere fizic să arate bine şi cred că ne va ajuta mult”, a precizat Hagi. În schimb, antrenorul sibienilor, Vasile Miriuţă, a considerat că golul victoriei constănţenilor a fost dintr-o eroare: “Am revenit la 2-2 şi am făcut greşeală la corner. Eric a preluat şi a făcut 3-2. De asta sunt supărat. Dintr-o neatenţie am luat al treilea gol”, a spus Miriuţă.

Astra Giurgiu a obţinut şi ea o victorie în deplasare, scor 2-1 cu Dunărea. Oaspeţii au avut un start formidabil şi au înscris două goluri în minutele 5 şi 7, prin debutantul finlandez de origine kosovară, Vahid Hambo, din pasele lui Llullaku. Giurgiuvenii au căutat să ţină de rezultat iar danubienii au înscris un gol tardiv în min. 87, prin Vali Munteanu, insuficient pentru a ridica moralul echipei lui Dan Alexa. Unul dintre cei mai controversaţi fotbalişti români, Denis Alibec nu a fost în lotul echipei Astra Giurgiu, iar tehnicianul Costel Enache a explicat care este situaţia atacantului: “Nu îl menajăm, nu există menajat în fotbal. Este vorba de o accidentare şi nu e chiar uşoară. Noi sperăm să îl recuperăm cât de repede, dar nu sunt convins că îl vom avea la Cariova. Este un jucător care este într-un moment foarte bun, dar noi avem un grup bun şi acest lucru trebuie scos în evidenţă”.

Aseară s-a mai disputat partida Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CFR Cluj, iar astăzi de la ora 20:00 are loc partida CSU Craiova – FC Csikszereda.

 

Comentarii