Bătut măr de cumnaţi şi de noul rival, după ce şi-a acuzat public nevasta de adulter

vineri, 21 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Bătut măr de cumnaţi şi de noul rival, după ce şi-a acuzat public nevasta de adulter

Procesul care a urmat s-a lăsat cu condamnări şi cu daune serioase

 

Un sătean din Costuleni a fost bătut măr de cumnaţii săi, atunci când i-a cerut socoteală nevestei pentru faptul că plecase de acasă. Instanţa i-a pedepsit pe agresori, dar a cenzurat pretenţiile financiare ale victimei. „Acordarea integrală a sumei solicitate de partea civilă – 30.000 lei, este apreciată ca fiind exagerată şi ar deturna raţiunea răspunderii civile delictuale pentru daune morale de la scopul său, transformând-o într-o cale de îmbogăţire fără justă cauză”, au apreciat judecătorii.

În ziua de 21 mai 2019, de „Constantin şi Elena”, Liviu Crudu se afla în vizită împreună cu iubita sa la fraţii acesteia. Căsătorită, femeia îşi părăsise domiciliul conjugal, intrând în relaţie cu Crudu. La faţa locului şi-a făcut apariţia la un moment dat şi Cristinel B., soţul astfel înşelat. Aflat în stare de ebrietate, acesta i-a cerut explicaţii soţiei sale cu privire la plecarea ei de acasă. În scurt timp, discuţia a degenerat, între cei doi izbucnind o ceartă în toată legea. La instigarea femeii, fraţii săi şi Crudu, împreună cu concubina unuia dintre fraţi, l-au atacat pe Cristinel B., lovindu-l în repetate rânduri cu pumnii şi picioarele în cap şi peste corp. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie, având nevoie de mai bine de o săptămână de îngrijiri medicale.

Cei patru agresori au fost trimişi în judecată pentru loviri sau alte violenţe, faptă pedepsită cu până la doi ani de închisoare. Cristinel B. s-a constituit parte civilă, cerând daune morale de 30.000 lei şi daune materiale de 2.500 lei, reprezentând salariul neprimit în perioada de internare, ajutorul persoanelor care l-au ajutat în gospodărie şi contravaloarea tratamentului medical. Agresorii şi-au recunoscut fapta, beneficiind astfel de pedepse mai uşoare. Liviu Crudu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, iar Ilie Teodorescu, Mihai Teodorescu şi Elena Bîrzu, la câte 6 luni de închisoare. Executarea pedepselor a fost suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au apreciat că o sumă totală de 7.000 de lei reprezintă valoarea corectă a despăgubirilor în favoarea lui Cristinel B. Acesta a contestat sentinţa în faţa Curţii de Apel. Această instanţă a amânat ieri verdictul. 

Comentarii