Bazinul de înot de la Spitalul de Recuperare a fost redeschis

vineri, 09 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Bazinul de înot de la Spitalul de Recuperare a fost redeschis

Timp de două zile, în parcarea Spitalului Clinic de Recuperare, sunt prezentate ultimele tehnologii din domeniul ortopediei. Astfel, medicii ortopezi vor afla care sunt cele mai importante noutăţi şi produse din chirurgia ortopedică a genunchiului, vor putea participa la prezentări teoretice, demonstraţii practice şi vor avea posibilitatea să opereze în sistem 3D. 

„Toate aceste activităţi interactive au ca scop popularizarea în rândul medicilor ortopezi a beneficiilor sistemelor moderne de protezare precum şi a rezultatelor pozitive asupra pacienţilor”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale. Evenimentul ATTUNE Road Show 2022 a început pe 8 septembrie şi va continua şi vineri, 9 septembrie, în intervalul 09.00 – 15.00, şi este organizat de Johnson&Johnson România, prin divizia de Ortopedie Depuy Synthes în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi.

Bazinul de înot a fost redeschis

Joi, 8 septembrie, la unitatea medicală a fost marcată şi Ziua Mondială a Fizioterapiei, organizată împreună cu Colegiul Fizioterapeuţilor Iaşi – Vaslui – Neamţ. Au fost desfăşurate două activităţi prin care s-a evidenţiat importanţa fizioterapiei şi a fizioterapeutului în gestionarea afecţiunilor osteoarticulare.

Una dintre activităţi a avut loc la parcul terapeutic al spitalului, iar cealaltă la bazinul de înot, unde personalul medical a făcut exerciţii cu pacienţii care necesită recuperare pentru boli precum artroze, artrite, inflamaţii ale oaselor şi articulaţiilor, tulburări inflamatorii musculoscheletale. „Ziua Mondială a Fizioterapiei reprezintă pentru fizioterapeuţi un prilej pentru a ridica nivelul de conştientizare al persoanelor cu privire la beneficiile pe care această profesie le aduce în ceea ce priveşte ameliorarea simptomelor în cazul oricărei afecţiuni ce limitează independenţa funcţională, contribuind astfel la reintegrarea pacientului în societate”, a declarat Elena Nechifor, preşedintele Colegiul Fizioterapeuţilor Iaşi – Vaslui – Neamţ.

Cu această ocazie, bazinul de înot pentru pacienţii cu afecţiuni reumatismale de la Spitalul de Recuperare a fost redeschis şi poate fi folosit din nou de persoanele care au nevoie. „Scopul acestor activităţi este de a conştientiza că bolile inflamatorii musculo-scheletale pot fi tratate cu ajutorul unui program fizioterapeutic adecvat şi adaptat nevoilor lor”, a precizat ec. Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare Iaşi. 

 

 

Comentarii