Biroul Teritorial Iași al Instituției Avocatul Poporului își reia audiențele cu cetățenii

marți, 25 mai 2021, 09:32
2 MIN
 Biroul Teritorial Iași al Instituției Avocatul Poporului își reia audiențele cu cetățenii

Dorim să facem cunoscut faptul că, începând cu data de 2 iunie 2021 Biroul Teritorial Iași al Instituției Avocatul Poporului își va relua activitatea de acordare a audiențelor pentru cetățenila sediul din Șoseaua Națională nr. 43, Iași (lângă birourile Direcției de Fond Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Iași).

În cazul în care persoanele interesate nu se pot deplasa la sediul Biroului Teritorial Iași, acestea ne pot contacta în continuare la nr. de tel/fax. 0232/219111 sau la adresa de e-mail avpiasi@avp.ro.

Amintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 59 din Constituția României, coroborat cu art. 14 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, Avocatul Poporului își exercită atribuțiile din oficiu sau la cererea persoanelor lezate în drepturile și libertățile lor, în limitele stabilite de lege.

Instituţia Avocatul Poporului este autoritate publică, autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică, în condiţiile legii, iar în exercitarea atribuţiilor sale, Avocatul Poporului nu se substituie autorităţilor publice.

Cererile adresate Avocatului Poporului sunt scutite de taxă, asigurându-se astfel accesul larg al cețățenilor la serviciile instituției.

Așadar, persoanele care solicită audiență la Birou Teritorial Iași al Instituției Avocatul Poporului trebuie să respecte formalitățile instituite de Ordinul nr. 874/2020 privind instituirea obligativității purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv  purtarea măștii de protecţie, triaj epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor la intrarea în sediu.

În situația în care persoanele refuză respectarea măsurilor prevăzute de Ordinul nr. 874/2020, cu modificările și completările ulterioare, acestea nu vor putea primi audiență și nu li se va permite accesul în incinta sediului instituției.

Prin urmare, așteptăm cetățenii în vederea acordării de audiențe la sediul biroului nostru, de la adresa mai sus menționată.

Biroul Teritorial Iaşi
Instituţia Avocatul Poporului
Consilier Paula Iekel

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii