Black Friday: manifestaţii de protest, localuri demolate şi reduceri de personal!

marți, 17 noiembrie 2020, 13:17
3 MIN
 Black Friday: manifestaţii de protest, localuri demolate şi reduceri de personal!

* Vineri a început cea mai lungă zi a anului, care durează, uneori, până de Anul Nou, ziua de Black Friday, aia cu reduceri (vorba vine), care transformă oameni obişnuiţi în cumpărători înrăiţi. După ea vine decembrie, "Luna Cadourilor". Avem informaţii de la feţele locurilor, despre ce au făcut unii compatrioţi de Black Friday:

* În mai multe oraşe din România au avut loc manifestaţii de protest împotriva "Black Friday"; protestatarii nu purtau măşti, ci doar pancarte cu texte gen "Jos reducerile!", "Nu vrem preţuri mici!", "Huo, promoţii!" sau "Vinerea e zi de post, nu de cumpărat!". Participanţii la manifestaţie au povestit corespondentului nostru că ei nu mai doresc sărbători străine: "Ce ne trebuiau Valentin şi Halloween, că aveam deja Dragobetele şi zilele de leafă? Şi ce ne mai trebuia o zi a reducerilor, când avem în cartier atâtea magazine second-hand şi bufete care dau pe datorie, cu banii la alocaţie?".

* Black Friday i-a afectat la cap şi pe trei proprietari de mici magazine de pe aceeaşi stradă din cartierul Bugetari, care au vrut să profite de eveniment pentru a-şi atrage clienţi pe turta lor: la ora 8.00, primul magazin a anunţat "20 la sută reduceri!". La 9, în faţa celui de-al doilea fusese pus anunţul "30 la sută reduceri!", iar după un sfert de ceas, pe vitrina celui de-al treilea magazin râdea afişul "Preţuri la jumătate!". Pe la 10.00, patronul primului magazin scrisese cu var pe geam "75 la sută reducere!", iar după cinci minute, patronul celui de-al doilea magazin terminase şi el pancarta "Mari reduceri de 95 la sută la toate produsele!". După încă cinci minute, proprietarul celui de-al treilea magazin punea şi el un anunţ pe uşă: "Închis!". După încă o zi, patronii primelor două magazine au fost văzuţi împreună la o terasă, bând de necaz.

* Şi proprietarul bufetului din Mahmuri a anunţat că primii o sută de clienţi care se vor afla pe terasă la ora 10.00 fix vor primi consumaţie la doar jumătate de preţ. La 10.01 fix, deasupra localului se înălţa un nor de praf, care a fost dus de vânt, încât la 10.03 fix, în locul bufetului se vedea doar un morman de moloz. Al doilea local demolat din motive similare a fost cel din Acarieni, după ce clienţii au aflat că reducerea de "până la 90 la sută!" fusese de câte 20 de bani la fiecare comandă, iar patronul le-a explicat că şi o reducere de cinci bani e de "până la 90 la sută". Al treilea local ras de pe glia străbună a fost bufetul din Puturoşi, pe motiv că patronul său Petronel Sâmbure (care aflase despre colegii săi pomeniţi mai sus), ca să nu aibă probleme cu reducerile de Black Friday, i-a pus lacătul pe uşă.

Comentarii