Blocaj politic total la Urbanism. Sunt primele semne ale ruperii lui Mihai Chirica de PSD?

sâmbătă, 17 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Blocaj politic total la Urbanism. Sunt primele semne ale ruperii lui Mihai Chirica de PSD?

Mai multe proiecte imobiliare care ar fi trebuit aprobate ieri au fost amânate din cauza problemelor de la nivelul Comisiei de urbanism a Consiliului Local (CL). Blocajul este unul politic, având în vedere decizia PNL de a nu vota proiecte de urbanism. Totodată, lipsa unor consilieri, membri ai PSD şi ALDE, au dus la situaţia în care şedinţa Comisiei nu s-a putut desfăşura întrucât nu puteau fi dezbătute/aprobate proiectele imobiliare înscrise pe ordinea de zi. La şedinţa Comisiei s-au prezentat şase consilieri, cvorumul fiind îndeplinit, însă doi dintre aceştia sunt membri PNL. În urmă cu câteva luni, liberalii au decis să se abţină la vot pe orice plan urbanistic zonal. 

Comisia are nouă membri în componenţă (cinci social-democraţi, doi liberali şi câte un membru ALDE şi PMP), iar pentru aprobarea unui proiect este necesar un vot favorabil din partea a cel puţin cinci consilieri locali. În consecinţă, după circa 30 minute de aşteptare, consilierii prezenţi au decis amânarea şedinţei, având în vedere că orice proiect ce ar fi urmat să fie dezbătut nu ar putut să fie aprobat.

Cititi si: (UPDATE-VIDEO) OFICIAL: S-a votat excluderea primarului Chirica din PSD

Pe ordinea de zi figurau 17 proiecte de hotărâre. Printre acestea s-au numărat construirea unui hotel în Bucium (investitor fiind Cristal Klipp SRL), a unui bloc cu şapte etaje pe bulevardul Chimiei (Logistic Development SRL), a unui ansamblu rezidenţial pe strada Aeroportului cu blocuri cu un regim de înălţime de până la 9 etaje (Mapamond Agency SRL) şi a unui centru de loisir şi sport în zona Şorogari (Servrom SRL). Totodată, nu au putut fi dezbătute proiecte imobiliare privind construirea de blocuri sau spaţii comerciale în Păcurari, Tătăraşi, Aviaţiei, Alexandru cel Bun, Bucium, Nicolina, Centru şi Copou. Din Comisia de urbanism fac parte social-democraţii Gabriel Harabagiu (viceprimar), Paul Boişteanu (preşedinte), Marius Aur (secretar), Gabriel Surdu şi Florentin Ciubotariu, liberalii Tudor Dornean şi Ciprian Bostan, viceprimarul Radu Botez (ALDE) şi Violeta Găburici (PMP). De la şedinţa de ieri au lipsit Aur, Ciubotariu şi Botez, cei trei făcând parte din partidele care asigură guvernarea locală.

Cititi si: Surpriza de dimineaţă: cui va face loc Mihăiţă, prin excludere?

Comentarii