Blocuri cu 4 etaje lângă Little Texas. Mega Image deschide noi supermarketuri

vineri, 13 martie 2020, 03:02
2 MIN
 Blocuri cu 4 etaje lângă Little Texas. Mega Image deschide noi supermarketuri

Luna trecută au fost emise peste 330 de noi autorizaţii de construire şi certificate de urbanism. Mega Image va face două magazine noi: pe bld. Ştefan cel Mare şi pe str. Lacului.

Primăria a emis în luna februarie peste 330 de noi autorizaţii de construire şi certificate de urbanism. Două dintre avize fac referire la construirea unor noi supermarketuri, beneficiarul fiind Mega Image: un magazin pe bld. Ştefan cel Mare (la intersecţia cu str. I.C. Brătianu) şi altul pe str. Lacului (bloc 660).

Faţă de alte luni, numărul de proiecte imobiliare aprobate este ceva mai mic, iar iniţiativele prevăd, în general, blocuri cu regim mic sau mediu de înălţime. Exemple în acest sens sunt imobile propuse de diverşi investitori în Moara de Vânt (blocuri cu 4 etaje şi 106 apartamente, lângă Little Texas, şi un bloc cu 3 etaje cu 16 apartamente), pe şos. Iaşi – Voineşti (blocuri cu 3 etaje şi 69 de apartamente şi un bloc cu 2 etaje cu 16 apartamente), în zona Colina Însorită (un bloc cu 10 apartamente), aleea Mihai Sadoveanu (blocuri cu 11 etaje şi 113 apartamente) şi în zona Vişan (un bloc cu 22 apartamente).

Printre proiectele aprobate se numără şi câteva care fac referire la spaţii de birouri: construirea unui sediu de firmă pe str. Prof. Cujbă (zona depoului de tramvaie de la Gară), un imobil de birouri pe str. Mitropolit Veniamin Costachi (clădire cu 3 etaje care va cuprinde şi 6 locuinţe de serviciu) şi spaţii pentru firme pe str. Socola într-o clădire cu regim mic de înălţime.

În ceea ce priveşte proiectele publice, Consiliul Judeţean a obţinut autorizaţia pentru reabilitatea ansamblului muzeal „Ion Creangă“, iar Primăria şi-a autorizat două iniţiative: înfiinţarea unui centru de robotică şi neuroreabilitare la Spitalul de Recuperare şi demolarea unei case de pe str. Sf. Andrei.

În total, municipalitatea a emis 102 de autorizaţii de construire, restul avizelor fiind, în general, pentru branşamente şi racorduri la reţele de utilităţi ale unor imobile existente.

În schimb, Primăria a mai eliberat alte peste 230 de certificate de urbanism, avize care, de regulă, sunt emise în pregătirea unor proiecte imobiliare. Printre propunerile investitorilor se numără blocuri în zone precum Galata, Ciurchi, Nicolina, Viticultori (vizavi de căminul Liceului Agricol), Cicoarei, Tătăraşi, Moara de Vânt, Dacia, Tudor Vladimirescu, Bucium şi Păcurari.

În ceea ce priveşte noi clădiri de birouri, proiecte în pregătire sunt în zone precum Copou, Bucium, Calea Chişinăului, Canta, Metalurgiei şi Trei Fântâni.

Faţă de luna februarie 2019, numărul de acte urbanistice emise a scăzut cu aproape 9%.

Comentarii