Blocuri izolate termic prin PNRR şi canalizare prin PNI, în Tomeşti

marți, 25 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 Blocuri izolate termic prin PNRR şi canalizare prin PNI, în Tomeşti

Două blocuri de locuinţe din Tomeşti construite în anii ’80 vor intra într-un şantier menit să le facă eficiente din punct de vedere energetic. În total, sunt cinci scări de bloc şi tot atâtea niveluri cu apartamente cu două şi trei camere. 

Valoarea estimată de Primăria Tomeşti pentru proiectarea, asistenţa tehnică şi execuţia lucrărilor pentru acest obiectiv de investiţii este de 14,9 milioane de lei. Finanţarea ar urma să fie asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Intenţiile de participare la licitaţie trebuie anunţate până pe 8 noiembrie.

Criteriul de departajare a ofertelor este preţul cel mai scăzut, iar durata şantierului pentru cele două blocuri, nr. 45 şi 47, este de 12 luni. Într-un interviu acordat recent pentru Ziarul de Iaşi, primarul Ştefan Timofte, declara că prioritatea sa este să izoleze termic toate blocurile din comună, dar că unii locatari încă sunt reticenţi faţă de o asemenea investiţie.

Un alt proiect, de data asta cu finanţarea deja acordată prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, se referă la extinderea sistemului de canalizare pe trei străzi din Tomeşti – Plopu, Antreprenorilor şi Tineretului.

Valoarea estimată pentru achiziţia şi montarea conductelor în lungime totală de peste 2,5 km este de aproape 3 milioane de lei. În această procedură, ofertele sunt aşteptate până pe 7 noiembrie, iar durata contractului după atribuirea lui va fi de 17 luni. 

Comentarii