Bodea şi Chichirău pornesc asaltul: La Iaşi vom recupera electoratul dus la Iohannis şi la PNL

sâmbătă, 18 iulie 2020, 01:59
2 MIN
 Bodea şi Chichirău pornesc asaltul: La Iaşi vom recupera electoratul dus la Iohannis şi la PNL

Candidaţii USR-PLUS la Consiliul Judeţean şi Primărie au făcut ieri o conferinţă de presă comună

 

O trecere în revistă a „Clanului baronilor PSD-PNL” de la Iaşi a fost făcută de liderul local al USR, Cosette Chichirău, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Marius Bodea, candidatul alianţei USR-PLUS la preşedinţia CJ. Ea a remarcat eficienţa în afaceri a liderului grupului liberal din Consiliul Local, Eduard Boz, cu ajutorul „baronatelor” de la Iaşi şi Suceava, respectiv al lui Gheorghe Flutur şi al lui Costel Alexe. Candidata alianţei la Primărie l-a inclus în acest club şi pe contracandidatul său, Mihai Chirica. Atât Chichirău, cât şi Bodea au contestat atacarea la Curtea Constituţională de către Guvernul Orban a proiectului „DNA-ul pădurilor”, iniţiat de USR pentru protejarea fondului forestier împotriva tăierilor ilegale.

Despre „peneledizarea de la Iaşi” a vorbit apoi Marius Bodea, explicând termenul drept pesedizarea PNL. El a pus în oglindă votul pe proiectul de lege „fără penali în funcţii publice” şi reinstalarea Narcizei Nedelcu pe scaunul de director al OCPI Iaşi după ce a fost condamnată pentru infracţiuni săvârşite în timp ce ocupa această funcţie. Bodea s-a referit şi la teme actuale cu impact social, comparând reuniunea liberală de acum trei săptămâni de la Aroneanu, unde nimeni, nici măcar Mihai Chirica şi Costel Alexe, nu a purtat mască de protecţie, cu creşterea accelerată a numărului bolnavilor de Covid-19. „Au sfidat practic măsurile pe care propriul guvern le impune românilor. Din acel moment, mulţi români au considerat că nici ei nu mai trebuie să respecte aceste măsuri”, a mai spus candidatul USR-PLUS la preşedinţia CJ.

Cât priveşte bucătăria alianţei de la Iaşi, Cosette Chichirău a menţionat anticorupţia ca prim punct în programul pregătit pentru alegerile locale („Nu poţi să construieşti un pod peste Bahlui, un complex sportiv, un parc industrial, un centru de cercetare dacă eşti preocupat de furt, dacă ai administraţia plină de hoţi.”), dar şi că regretă plecarea lui Silviu Gurlui din echipa USR-PLUS. Ea a promis în final că va recupera „electoratul de la europarlamentare care s-a dus către Iohannis, precum şi electoratul de la PNL”. 

Comentarii