Bombă în Copou: Se întoarce Prunea?

miercuri, 06 martie 2019, 18:35
3 MIN
 Bombă în Copou: Se întoarce Prunea?

 

 

Fostul preşedinte a purtat discuţii cu primarul Chirica pe tema fotbalului ieşean . Florin Prunea a criticat dur modul de lucru al succesorului său, Adrian Ambrosie, despre care spune că vrea să devină antrenorul echipei

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, şi-a anunţat intenţia de a se implica la Politehnica Iaşi. Până când Chirica va face paşi concreţi, nu doar prin declaraţii, pentru salvarea fotbalului local, a început să dialogheze şi cu alte persoane din afara clubului. Printre acestea se numără şi fostul preşedinte al Politehnicii, Florin Prunea. Acesta a confirmat informaţia: “După cinci ani şi jumătate petrecuţi la Iaşi, unde am trăit, clipe minunate alături de suporteri, am rămas ataşat pe viaţă de Poli. Niciodată nu-mi va fi indiferent ce se întâmplă la un club la care am lucrat şi am pus suflet. Am purtat unele discuţii cu domnul primar şi i-am sugerat să se implice şi să ia măsuri pentru redresarea clubului, care este în pericol să dispară. Mă sună suporterii, mă sună oamenii de acolo, chiar şi cei care mă criticau când eram în Copou şi îmi spun ce haos e la club. Eu sper ca domnul primar să ia măsuri rapide, pentru a evita dezastrul. I-am dat câteva idei. Nu s-a pus, deocamdată, problema să revin, însă eu am spus că mai devreme sau mai târziu voi conduce din nou Politehnica”.

Fostul portar al Generaţiei de Aur l-a făcut răspunzător pe actualul preşedinte, Adrian Ambrosie, de ratarea calificării în play-off. “A condus clubul de unul singur, împreună cu antrenorul Stoican. A făcut atâtea tâmpenii, că a ratat şi obiectivul sportiv şi pe cel financiar. E total rupt de realitate! În loc să se retragă, să aibă mai mult timp de stat pe site-uri şi să se relaxeze, am auzit că vrea să-şi ia licenţa PRO şi să fie antrenorul echipei! Doamne fereşte ce-i trece prin cap! Poate ia din nou vreun 0-12, cum a luat la naţionala de junioare” a spus Prunea, care i-a răspuns lui Ambrosie după ce acesta făcuse o paralelă între câştiguri: “În primul rând, şi la nivel de preşedinţi există o piaţă, la fel ca la jucători. Nu poţi compara niciodată salariul lui Cristea, pe care Ambrosie l-a alungat de la Iaşi, cu cel al lui Mihăescu, care ştim cu toţii de ce stă la echipă. Apoi, salariul meu de start la Poli a fost mai mic decât cel de start a lui Ambrosie. Nu în ultimul rând, ultimul salariu pe care l-am avut la Iaşi, care a fost cel mai mare, pentru că venea după calificarea în cupele europene, mi-a fost oferit, nu l-am cerut eu! Şi a fost aprobat de Ambrosie! Iar el şi-a făcut singur salariul! Pe de o parte, îl înţeleg şi mi-e milă de Ambrosie. Când vii de la câteva sute de lei salariu şi îţi pui venituri de zeci de mii de euro, o iei razna. Mai ales dacă nu eşti pregătit şi ai multiple carenţe”, a încheiat fostul preşedinte al clubului.

Actualul preşedinte a răspuns greu: “Dacă prin astfel de declaraţii vrea să mişte pe cineva, să vină înapoi la Iaşi, unde cu banii pe care i-a câştigat puteam construi câteva terenuri pentru juniori, îi transmis că uşa îi este închisă definitiv. Iar pentru calomnii, îl aştept în instanţă!”, a spus Ambrosie.

Comentarii