Borş pescăresc şi plachie de sirenă în meniul unui local de pe Litoral!

vineri, 02 august 2019, 07:00
3 MIN

* Vineri fiind, aşadar început de sfârşit de săptămână, venim cu alte ştiri noi, uşoare, de concediu: mai mulţi turişti de pe plaja "Meduza Putrezită" declară că au văzut cu ochii lor cum nişte pescari dintr-o barcă aflată la câteva zeci de metri în larg au prins în plasă o sirenă adevărată, ca alea din filme, cu toate cele. Mulţi au fotografiat-o de la depărtare şi toţi au aşteptat ca pescarii să vină cu ea la mal şi să o pună pe nisip, ca să-şi facă poze selfie cu duduia, însă respectivii pescari au vâslit spre nord şi au dispărut după un dig, cu tot cu captura lor; se pare că aceştia sunt angajaţi ai unui restaurant cu specific pescăresc denumit "Peştişorul de Aur 24K"…

* A doua zi, pe la orele prânzului, câteva zeci de consumatori care tocmai mâncau în localul "Peştişorul de Aur 24K" au sărit cât colo de pe scaune, răsturnând mesele cu dezgustul întipărit pe faţă. Ospătarii chemaţi de urgenţă i-au auzit pe respectivii clienţi cum strigau vorbe fără rost, dintre care au putut desluşi doar "La mine în farfurie, în porţia cu plachie, e o ţâţă!", "Unde aţi mai văzut borş de peşte cu degete?" şi "Dom'le, de când crapul pentru saramură are buric?".

* Şi alţi pescari au găsit în năvodul lor o sirenă, una atât de grea, încât barca a fost la un pas de a se răsturna, o sirenă care bătea lejer suta de kilograme. Primul dintre ei a exclamat, plin de entuziasm, "Ua! Frumoasă captură, a noastră e! Sigur luăm pe ea bani buni!", dar al doilea, după ce a privit-o mai atent, a scuipat scârbit şi a răspuns "Neghiobule! Nu vezi că jumătate din ea e rugină?". Se bănuieşte că a fost sirena de la unul dintre vapoarele scufundate în zonă prin anii '40.

* Într-o altă staţiune de pe litoralul atât de pitoresc şi de primitor al patriei noastre s-a inaugurat o unitate de deservire cel puţin inedită: o cofetărie, frecventată nebuneşte de aproape toţi bărbaţii aflaţi la mare, cu familiile. Aceştia, din oră în oră, spun soţiilor întinse pe cearşaf că pleacă puţin, zece minute, "la o prăjitură", iar nevestele lor sunt chiar bucuroase că soţii nu se ţin de alte prostii (mai puţin două dintre doamne, care au interzis bărbaţilor să mai mănânce dulciuri, pe motiv de glicemie). Corespondentul nostru de la faţa locului a fost acolo şi a aflat care sunt prăjiturile: ceafă prăjită, costiţă prăjită, buturel prăjit, hamsii prăjite, scăriţă prăjită şi alte prăjituri care ajută să alunece mai bine berile de lângă fiecare porţie.

Comentarii