Botoșănenii, trași pe sfoară de 1 decembrie. Au venit pentru avioane care nu au mai zburat, parada militară a început mai devreme de ora anunțată, iar șefimea a dispărut în minivacanță

sâmbătă, 02 decembrie 2023, 13:16
2 MIN
 Botoșănenii, trași pe sfoară de 1 decembrie. Au venit pentru avioane care nu au mai zburat, parada militară a început mai devreme de ora anunțată, iar șefimea a dispărut în minivacanță

Înaintea unui an electoral plin de provocări impresia ar fi fost că politicienii activi sau susținuți pe funcții de partide vor da năvală la Ziua Națională a României.

Așteptările nu s-au confirmat iar zona Centrului Istoric nu a fost la fel de aglomerată ca altădată. Majoritatea cetățenilor au preferat Cuza Vodă să aștepte paradă și avioane.

În cazul oficialităților, absența masivă a fost înregistrată în rândul directorilor instituțiilor publice deconcentrate care nu au mai fost nevoiți să onoreze cu prezența, pentru depunerea jerbelor de flori. Sau chiar la chemarea partidului având în vedere că toți sunt înregimentați pe funcții cu acceptul unui partid politic.

Au fost prezenți la manifestațiile din Centrul Istoric doar o parte dintre parlamentari, nefiind văzuți senatorii Cristian Achiței sau Dorinel Cozma dar și deputații Radu Vicențiu Grădinaru sau Andrei Drancă, ceva consilieri județeni și locali deși în cazul acestor structuri vorbim de câteva zeci bune de persoane.

Din partea Primăriei nu a fost observat spre exemplu viceprimarul Liviu Toma, fiind prezenți doar primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Bogdan Buhăianu și administratorul public Mircea Magdalena.

Minivacanța din acest an a început cu ziua liberă din 30 noiembrie declarată sărbătoare legală care a picat într-o zi de joi. A urmat 1 Decembrie legat de zilele de sâmbătă și duminică. Astfel că probabil mulți dintre șefi au preferat să părăsească orașul pentru a sărbători Ziua Națională a României, printr-o schimbare de peisaj.

În paralel, botoșănenii au fost trași pe sfoară de organizatori Li s-a spus că va fi o parada aerian, dar nici un avion nu a apărut pe cerul Botoșaniului. Explicația oficială a fost că avioanele au fost împiedicate sa decoleze din cauza vremii, dar crul senin, fără urmă de nor.

De asemenea, botoșănenii și-au făcut apariția pentru parada militară anunțată la ora 10, 30, dar aceasta a început mai devreme.

Sursa: botosaneanul

Comentarii