Burse oferite de un ONG pentru 120 de copii

miercuri, 25 septembrie 2019, 20:29
2 MIN
 Burse oferite de un ONG pentru 120 de copii

Fundaţia Comunitară Iaşi invită ieşenii să se alăture programului de burse intiţiat de ONG pentru sprijinirea a 120 de copii din familii modeste cu rezultate foarte bune la învăţătură. 

Bursele sunt în valoare anuală de 2.200 de lei, din aceşti bani, elevii urmând să îşi achiziţioneze rechizite şi materiale şcolare sau pot fi folosiţi pentru deplasări la competiţii şi olimpiade şcolare. Bursele Fundaţiei Comunitare Iaşi se află la cea de-a IX-a ediţie, până acum fiind sprijiniţi 478 de tineri cu media peste 9. Bursele vor fi acordate elevilor din clasele V-XII, care învaţă la unităţi şcolare din municipiul Iaşi şi care au un venit mediu pe membru de familie care nu depăşeşte 800 de lei.

De asemenea, elevii trebuie să se implice în activităţi extraşcolare. Elevii interesaţi pot aplica la programul de burse până pe data de 23 octombrie pe site-ul Fundaţiei Comunitare Iaşi. De asemenea, ieşenii care doresc să vină în sprijinul acestor tineri pot dona 184 de lei în fiecare lună, bani care îi vor ajuta pe tinerii cuprinşi în program să îşi urmeze pasiunile şi visele.

„Fondul de burse cheamă împreună resursa cu nevoia, printr-un program dezvoltat de Fundaţia Comunitară Iaşi care îşi doreşte să dea încredere tinerilor străluciţi că se află pe drumul cel bun, că au potenţial să crească prin educaţie şi responsabilitate. Programul susţine o reţea de susţinători şi mentori care aleg să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a oraşului, investeşte în oamenii care vor da forma Iaşului de mâine. Susţinătorii şi mentorii adolescenţilor promiţători îi ajută să-şi descopere resursele şi să nu se piardă din pricina problemelor financiare şi sociale cu care se confruntă”, menţionează reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Iaşi. Banii donaţi vor fi folosiţi pentru rechizite, cazare, transport, manuale, îmbrăcăminte, pasiune sau explorare, cei interesaţi să se alăture programului putând consulta site-ul fundaţiei pentru a urma paşii necesari. 

Comentarii