De Business

Punem punctul pe știi

Ca pe vremea lui Ceauşescu. Represalii împotriva angajaţilor APIA Iaşi care au protestat ieri?

vineri, 17 noiembrie 2017, 16:02
2 MIN
 Ca pe vremea lui Ceauşescu. Represalii împotriva angajaţilor APIA Iaşi care au protestat ieri?

Guvernul Tudose, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, recurge la represalii împotriva angajaţilor APIA care au decis să protesteze faţă de legea salarizării, potrivit stiripesurse.ro. Într-o adresă trimisă către toate centrele judeţene, directorul general al APIA solicită numele tuturor angajaţilor care au întrerupt lucrul, modalitate de întrerupere a programului şi felul în care a fost afectată activitarea instituţiilor.

"Având în vedere apariţia în mass-media românească a unor informaţii cu privire la întreruperea lucrului în centrele judeţene ale APIA în data de 16.11.2017, în intervalul de timp 9.00-12.00, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă următoarele:

– lista persoanelor care au întrerupt programul normal de lucru în intervalul şi data menţionată mai sus;

– modalitatea prin care a fost întreruptă activitatea în timpul programului;

– dacă a fost afectat fluxul normal de lucru pentru pregătirea şi autorizarea dosarelor de plată în intervalul menţionat", se arată în documentul semnat de directorul general Adrian Pintea.

În jur de 60 de persoane, angajaţi APIA Iaşi, au stat ieri în faţa sediului şi au protestat împotriva schimbărilor care vizează trecerea contribuţiilor de la angajat la salariat. Protestul a durat până la ora 12, iar conform spuselor celor din sindicat, a scos afară aproape toţi angajaţii. Cristian Orhian, reprezentantul sindicatului, spune că mesajul lor este unul îndreptat către discriminarea care are loc la nivelul grilei de salarizare. La Bucureşti, la nivel central este o grilă iar în teritoriu, alta. „Nu înţelegem de ce, deoarece este o instituţie unică, cu aceeaşi activitate. Noi avem o grilă de salarizare care duce la scăderi din 2018, contrar a ceea ce s-a zis, că vor fi creşteri. După cum am calculat noi, doar la salar, fără sporuri, scăderea este de 25% la salariul net. Din calculele noastre reiese că suntem plafonaţi, iar noi trebuie să suportăm acest lucru din salar. Trecerea pe grila  de salarizare a Bucureştiului ne-ar ajuta, nu am mai pierde nimic. Protestul spontan a fost astăzi, vom vedea ce va urma ulterior”, a declarat  acesta.

Comentarii