Campanie pentru schimbarea cărţilor de identitate în comunele ieşene

marți, 06 februarie 2018, 02:59
1 MIN
 Campanie pentru schimbarea cărţilor de identitate în comunele ieşene

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor (SEP) Iaşi va organiza noi acţiuni în cadrul campaniei „Prioritate la identitate“. Scopul acestora este de a pune în legalitate în special persoanele care nu au acte de identitate sau au buletine cu termen de valabilitate expirat. Cam­pania se desfăşoară în cele 26 de comune arondate SEP Iaşi.

La precedentele 70 de acţiuni ale campaniei, aproape 10.000 de persoane au intrat în legalitate. Prima acţiune va avea loc pe 22 februarie în comunele Aroneanu, Rediu, Valea Lupului, Leţcani şi Mi­roslava. Pe 1 martie, angajaţii SEP vor merge în Movileni, Ţigănaşi şi Probota, iar pe 8 martie, în Victoria şi Popricani.

O săptămână mai târziu, pe 15 martie, va veni rândul comunelor Schitu Duca, Bârnova şi Ciurea, în timp ce pe 22 martie deplasarea se va face la Trifeşti, Roşcani şi Bivolari. În luna martie, angajaţii SEP vor mai merge în Mo­goşeşti, Horleşti şi Voineşti (29 martie). În luna aprilie vor mai avea loc alte trei acţiuni în zilele de 5 (Ungheni, Golăieşti şi Holboca), 12 (Ţuţora şi Tomeşti) şi 19 (Andrieşeni şi Vlădeni).

Campania se adresează următoarelor categorii de persoane: au act de identitate expirat sau urmează să le expire în următoarele 6 luni, au împlinit 14 ani şi nu au act de identitate, au actul de identitate pierdut, furat sau deteriorat, şi-au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă, au buletin tip vechi şi doresc carte de identitate şi, nu în ultimul rând, s-au căsătorit/divorţat/schimbat numele.

Comentarii