COMUNICAT DE PRESA

Campanie umanitară Re-mind Center

marți, 27 noiembrie 2018, 12:15
4 MIN
 Campanie umanitară Re-mind Center

În perioada 29 noiembrie – 21 decembrie 2018 echipa Re-Mind Center vă invită să fiți parte din Campania umanitară Re-Mind Center! Scop campanie: dotarea ludotecii Liceului Special “Moldova”, cu jocuri pentru copiii cu deficiențe de vedere.

Obiective: 

• Organizarea de ateliere de Crăciun – Fiecare copil realizează 1-2 decorațiuni pentru acasă și 1-2 decorațiuni pentru Târgul de Crăciun. 
• Organizarea Targului de Crăciun – expoziție cu vânzare creații realizate de copii si creații Work at Home Mums.
• Donații – la sediul Re-Mind Center în urna colectoare sau direct în contul Asociației RO09INGB0000999907350342 cu mentiunea ”Dotare ludoteca”.
 

Cum poți să te implici:

1. Înscrie copilul la ateliere – va petrece timp de calitate, își va dezvolta creativitatea / imaginația, va pleca acasă cu un ornament realizat, se va implica activ în proiectul nostru și va aduce bucurie atât lui cât și altor copii. 
2. Dă de veste unui/mai multor prieteni despre proiectul nostru. 
3. Participă la târgul de Crăciun (vineri, 21 decembrie, interval orar: 11:00-20:00) și achiziționează un ornament realizat de către copii/ partenerii noștri (Work at Home Moms). 
4. Donează o sumă cât de mică pentru Campania noastră, în cont sau în urna colectoare la sediul Re-Mind Center.
 

Atelierele propuse in cadrul campaniei, cu desfășurare la sediul Re-Mind din Iaşi,  Strada Grigore Vieru, nr 3.

Joi: 17.30-19.00 (29 noiembrie, 6, 13, 20 decembrie 2018)

Sâmbătă: 16:00-17:30 (1, 8, 15 decembrie 2018)

Atelierele se pot organiza si in institutiile partenere, cu deplasarea trainerilor Re-Mind care asigură toate resursele necesare.
 

Etape Campanie umanitară: 10 noiembrie-20 ianuarie 2019

Etapa I: 

10 – 22 noiembrie: identificare parteneri;
29 noiembrie – 20 decembrie: ateliere creative / donații directe;
21 decembrie – Târg de Crăciun
Etapa II:

22 decembrie -15 ianuarie: achiziție jocuri
Etapa III: 

15 – 20 ianuarie: finalizare proiect-predarea jocurilor către ludoteca școlii beneficiare.

Cursanții / părinții implicați în campanie ne pot însoți în deplasarea către Liceul Special “Moldova” pentru deficienți de vedere, în vederea finalizării donației și pentru un workshop de interacțiune cu elevii școlii beneficiare.

Relaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0756072233 şi la email: rmindcenter@gmail.com .

Campanie susţinută de Ziarul de Iaşi şi iasifun.ro

DESPRE RE-MIND CENTER

“Noi suntem profesorii de jocuri, care oferă copiilor un cadru nonformal de învățare și de dezvoltare personală, pornind de la experiența concretă, ludică, cu transfer în viața de zi cu zi.

Indiferent de cursul la care participă, copiii sunt ghidați cu ajutorul instrumentelor sub formă de joc, să se implice în propria dezvoltare, să-și identifice vocea interioară, să planifice și să aplice planurile, să ofere și să primească, să caute soluții variate pentru orice tip de dificultate pe care o pot întâlni în diferitele roluri pe care le au, să devină conștienți de puterea interioară care să îi ajute să crească într-un mod armonios și responsabil, nu doar fizic, ci și intelectual și spiritual.” (Alina Niculiță, fondator Re-Mind Center)

Re-Mind Center este un centru educațional înființat in 2009, care organizează cursuri de dezvoltare personală pentru copii, cursuri de limbi străine, activități creativ-recreative, tabere și excursii școlare, activități specifice săptămânii Școala “Altfel”, atât la sediu cât și în instituțiile partenere.

Atmosfera de lucru din cadrul activităților este una de prietenie și de ajutor reciproc, fiecare cursant fiind încurajat în a-și descoperi și valorifica propriul potențial și în a-și dezvolta atât abilitățile cognitive, cât și cele de socializare și de gestiune a emoțiilor.

Activitățile se desfășoară sub formă de joc, iar resursele utilizate sunt moderne, atractive, motivaționale, selectate de către o echipă de specialiști, validate în plan internațional, adaptate diferitelor categorii de vârstă (4- 18 ani).

Cursuri Re-Mind: “Mind Lab”, “Points of You”, “Club IQ”, “Detectivi în acțiune”, “Circuite electronice”, “Robotics”, “Speed Stacks”, “Smart Teens”, “Public Speaking”, “Învață să înveți!”, “Science Lab” “Gestiunea stresului”, “Cambridge English”, “Limba engleză conversațională”, “Ateliere de Crăciun”, “Limba germană”, “POLYGOT RMC”, “Family Time”, “Program de evaluare complexă pentru preșcolari/școlari”.

De asemenea, părinții pot apela la specialiștii Re-Mind pentru sesiuni individuale de consiliere educațională privind dezvoltarea armonioasă a copilului și alegerea parcursului școlar optim, în raport cu abilitățile copilului și așteptările familiei.

Asociația Re-Mind Center oferă cadrelor didactice cursuri de formare gratuite privind metodologia predării/învătarii prin joc, organizează campanii umanitare, conferințe educaționale și de parenting. Misiunea asociatiei este aceea de a crește în plan zonal/ național gradul de conștientizare a rolului dezvoltării personale, cu accent pe importanța raportului familie- copil- scoală. “Poţi descoperi mai multe despre o persoană într-o oră de joc decât într-un an de conversaţie.” (Platon)

Comentarii