Când începe școala în 2023, una dintre cele mai căutate informații, pe internet, la începutul noului an. Calendarul anului școlar cu vacanța de schi din februarie, pentru fiecare județ

miercuri, 04 ianuarie 2023, 15:40
2 MIN
 Când începe școala în 2023, una dintre cele mai căutate informații, pe internet, la începutul noului an. Calendarul anului școlar cu vacanța de schi din februarie, pentru fiecare județ

Una dintre cele mai căutate informații, pe internet, în primele zile ale anului este „când începe școala în 2023”, potrivit Google Trends. Motorul de căutare a remarcat creșteri cu peste 40% de la o zi la alta în căutările pentru calendarul anului școlar 2022-2023. Prima zi de școală din anul 2023 este luni, 9 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Elevii și profesorii merg la școală până vineri, 3 februarie, 10 sau 17 februarie, când vor începe vacanța de schi de o săptămână, decisă diferit de la un județ la altul, potrivit structurii anului școlar 2022-2023 pe care o puteți consulta mai jos, alături de calendare pentru fiecare județ, care se pot descărca în calculator/telefon.
 

Cele mai multe căutări despre când începe școala în 2023 sunt în județele din estul țării, predominant, iar cele mai puține căutări în Cluj și în Vestul țării. Pe graficul de mai jos se poate observa cum numărul și intensitatea căutărilor pe Google pentru subiectul „când începe școala 2023” au crescut din 1 ianuarie 2023.

Când începe școala în 2023

În anul 2023, prima zi de cursuri este luni, 9 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, această durată fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Concret, copiii de grădiniță, elevii și profesorii din Ilfov și Suceava au vacanță de schi între 6 și 10 februarie. Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța de schi între zilele de 13 și 17 februarie 2023.

Județele care vor avea vacanță în 20-24 februarie sunt Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Mai mult, pe edupedu

Comentarii