Când obţin binecuvântarea viitorii profesori de religie

miercuri, 07 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Când obţin binecuvântarea viitorii profesori de religie

Viitorii profesori de Religie sau cei care predau deja această disciplină şi doresc să se înscrie la diferite etape de mobilitate şi de perfecţionare didactică din Arhiepiscopia Iaşilor pot obţine binecuvântarea arhierească la jumătatea lunii martie. Interviurile pentru obţinerea binecuvântării au fost programate în trei zile consecutive, în funcţie de judeţul în care predau sau doresc să predea candidaţii. 

Astfel, acest interviu va fi susţinut în faţa unei comisii formate din reprezentantul Centrului eparhial Iaşi, inspectorul de specialitate pentru disciplina religie şi un profesor metodist. Candidaţii din judeţul Iaşi vor putea participa la interviu luni, pe data de 12 martie, acesta urmând să se desfăşoare la Colegiul „Sf. Nicolae“ din Iaşi, de pe strada Agatha Bârsescu, de la ora 9. Candidaţii din Botoşani vor susţine acest interviu pe data de 13 martie, la sediul Protopopiatului Botoşani, de la ora 9, iar cei din Piatra Neamţ joi, pe data de 15 martie, la sediul Protopopiatului Piatra Neamţ, de asemenea de la ora 9. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor au anunţat că viitorii profesori laici, adică cei care nu fac parte din cler, trebuie să susţină şi un examen psihologic compus dintr-o parte scrisă şi un interviu, în urma căruia se va elibera un aviz psihologic.

Avizul psiholo­gic se poate obţine şi până la data interviului doar de la Cabinetul Psihologic Atest din Iaşi, de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. De asemenea, pentru obţinerea binecuvântării, candidaţii trebuie să se prezinte cu o cerere adresată Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, un CV Europass, o recomandare de la preotul paroh din parohia de domiciliu, o recomandare de la preotul paroh al parohiei pe raza căreia se află şcoala unde a predat în ultimul an, dar şi un memoriu de activitate pentru ultimul an şcolar vizat de directorul unităţii şcolare şi de şeful de cerc pedagogic. Profesorii de la seminariile şi liceele teologice trebuie să aducă şi a acordul scris al directorului seminarului teologic unde doreşte să aplice, iar absolvenţii Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi trebuie să aibă recomandarea spiritualului facultăţii. 

 

 

 

Comentarii