Cardurile de sănătate au putut fi folosite după două luni de chin

sâmbătă, 01 iunie 2019, 01:58
2 MIN
 Cardurile de sănătate au putut fi folosite după două luni de chin
Problemele par să se fi rezolvat în ultimele zile, după două luni crunte, în care pacienţii nu au putut primi reţete sau trimiteri.

Sistemul prin care funcţionează cardul de sănătate este pentru moment funcţional, în comparaţie cu săptămânile trecute în care medicii se plângeau că nu poate fi folosit.

Pe un grup format pe reţelele de socializare, medicii au deschis o postare unde dau note în fiecare zi, în funcţie de modul în care reuşesc să folosească sistemul.

„Cum a funcţionat astăzi sistemul PIAS? Vă rugăm să apreciaţi cum a funcţionat astăzi sistemul informatic, acordând o notă de la 0 la 10, 10 fiind pentru excelent şi 0 pentru nefuncţional“, se precizează în postarea respectivă.

Unii medici chiar s-au declarat mulţumiţi de modul în care acesta funcţionează, neştiind însă dacă este o întâmplare sau dacă de acum problema este rezolvată.

„Ce minune! De când s-a iniţiat acest sondaj, remarc, cu bucurie sau cu stupoare (încă nu sunt sigură), că SIUI-ul poate să funcţioneze, nu numai să doarmă cu zilele“, a povestit unul dintre medicii de familie.

Un altul spune că „toată săptămâna a mers fără cusur“, oferind chiar nota 10.

În luna mai, medicii spuneau că ultimele două luni au fost cele mai dificile de când cardul a fost implementat. Astfel, sistemul fie a funcţionat foarte greu, fie nu s-a conectat deloc, punându-i în dificultate pe medicii care nu puteau valida serviciile medicale oferte, dar şi pe pacienţii care nu reuşeau să îşi ia reţetele sau trimiterile necesare. De asemenea, aceştia au mai spus că, dacă de obicei nu mergea una dintre componente, de data aceasta niciuna dintre cele trei, SIUI (contractare, raportare, facturare, decontare), SIPE (prescripţie electronică) şi CEAS (cardul electronic de asigurări de sănătate), nu a funcţionat.

Comentarii