De Business

Punem punctul pe știi

Care este salariul minim în România în comparație cu alte țări

vineri, 15 ianuarie 2021, 14:25
1 MIN
 Care este salariul minim în România în comparație cu alte țări

Compania internaţională Picodi.com a făcut un top al salariilor minime în anul 2021 și a analizat puterea de cumpărare. Surprize de proporții și în România.

Studiul a fost realizat în 56 de țări, iar rezultatele au fost surprinzătoare. În unele ţări, persoanele care câştigă salariu minim sunt scutite de plata taxelor (Filipine şi Hong Kong). Concluzia a fost următoarea: una din 3 ţări incluse în studiu nu şi-a majorat salariul minim în 2021.

Printre țările care au păstrat același salariu minim se numără și țări precum Ungaria, Slovenia, Estonia şi SUA, unde rata federală nu s-a modificat din 2009. Cea mai mare creştere a salariului minim a fost observată în Ucraina (27% de la an la an). Cu toate acestea, salariul minim din Ucraina este încă unul dintre cele mai mici (143 euro).

În România, salariile au crescut și în pandemia de coronavirus. Începând cu 1 ianuarie 2021, salariul minim net a crescut cu 3% faţă de anul precedent (1.346 lei la 1.386 lei). Țara noastră ocupă locul 32 din cele 56 de ţări incluse în studiu.

Aflați amănunte de pe impact.ro și de pe picodi.com.

Comentarii